Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο πρόωρο εκλογών το Φθινόπωρο ο βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική Γιώργος Βαγιωνάς τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι καμία κυβέρνηση δεν προσέφευγε στις κάλπες εν μέσω πανδημίας ή σε τουριστική περίοδο.

«Τις εκλογές της ζητούν οι δημοσιογράφοι για δικούς τους λόγους. Ή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας ζητήσουν ευθέως εκλογές για να πάρουν απάντηση από τον πρωθυπουργό», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαγιωνάς βάζοντας το ερώτημα «που δεν τα πήγε καλά η κυβέρνηση. Τί πραγματικά καλύτερο περιμέναμε».

Στα θέματα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων ο βουλευτής σημείωσε με έμφαση ότι δεν υπάρχουν πολλές λύσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένες και όλες είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες. «Έχουμε πτώση του αριθμού των θανάτων και των διασωληνωμένων αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για περεταίρω κλείσιμο δραστηριοτήτων. Σκεφτείτε να είχαμε αυτή την περίοδο υπουργό υγείας τον Πολάκη που στρέφεται κατά των εμβολιασμών», ανέφερε ο κ. Βαγιωνάς.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να δώσει το κίνητρο των 150 ευρώ και κάλεσε και τον ιδιωτικό τομέα σε εστίαση και αναψυχή να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση απέναντι στους νέους πελάτες τους που θα είναι εμβολιασμένοι. Αναφέρθηκε δε, σε χώρα όπως η Νορβηγία ή η Φιλανδία όπου με διαφορετικά κυβερνητικά καθεστώτα ακολουθούν παρόμοιες πολιτικές στο θέμα της επιβολής των εμβολιασμών. Ο κ. Βαγιωνάς προειδοποίησε για τη μετάλλαξη Δέλτα και ζήτησε να τηρούνται τα μέτρα από όλους. Μάλιστα είπε πως θα προτιμούσε η κυβέρνηση να είναι ακόμη πιο αυστηρή σε θέματα μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.