Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού για την απομάκρυνση κατασκηνωτών που βρίσκονται στην Πρέβελη, στήθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για «καλύτερη» εικόνα και για εστία της φωτιάς ανατολικά της Πρέβελης. Νωρίτερα και προκειμένου να μην «ξεφύγει» η κατάσταση, έκανε ρίψεις και το ρώσικο «θηρίο» Μπέριεφ συνδράμοντας την επιχείρηση κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τo cretalive.gr, οι κατασκηνωτές μετέφέρθηκαν σε άλλη παραλία ώστε να είναι ασφαλείς και να μην κινδυνεύσουν. Στη μάχη της κατάσβεσης βρέθηκαν από το απόγευμα της Τετάρτης 38 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δέκα οχήματα και δύο ελικόπτερα. Μάλιστα όσο περνούν οι ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον στην περιοχή βρίσκονται 70 πυροσβέστες.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Λάμπρος Κίτσιος, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων, ότι το δυτικό κομμάτι (προς Πρέβελη) είναι υπό έλεγχο, ενώ η φωτιά καίει τώρα προς τα ανατολικά. Παράλληλα φαίνεται να απομακρύνεται ο κίνδυνος για το φοινικόδασος.

Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου: Προσπαθούμε να σώσουμε κόσμο

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης μιλώντας στο protothema.gr τόνισε ότι «γίνεται χαμός. Δεν μπορώ να περιγράψω κάπως διαφορετικά την κατάσταση. Είμαστε σε φάση συντονισμού της όλης κατάστασης. Προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο. Σκάφη του λιμενικού πηγαίνουν προς την περιοχή, όπως και όλα τα κοντινά καραβάκια, προκειμένου να συγκεντρώσουν και να πάρουν τον κόσμο ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα».