Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα της Πέμπτης 8 Ιουλίου στο νησί της Χίου, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 6.45 στο χωριό Κατάβαση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα astraparis.gr, η φωτιά ξεκίνησε πάνω από τα καταστήματα στον επαρχιακό δρόμο και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά βρίσκεται μέσα στο χωριό καίγοντας κυρίως χαμηλή βλάστηση σε κενούς χώρους και είναι πιθανό να έχει κάψει σπίτια και κτίσματα. Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή για εκκένωση του χωριού ενώ εξακολουθεί να είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και το διπλανό χωριό Διευχά.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τόσο επίγειες όσο και εναέριες, οι οποίες επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Το πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί πάνω από το χωριό, ενώ καθ΄ οδόν βρίσκονται τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Σε όλη την περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Να σημειωθεί ότι για σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων το νησί βρίσκεται σε βαθμό επικινδυνότητας για πυρκαγιά νούμερο 4 δηλαδή, στα κόκκινα.