Στην εκκένωση της Λευκίμης στον Έβρο προχώρησαν οι αρχές λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή και κατακαίει παρθένο δάσος, που «συνορεύει» και με το μοναδικό σε βιοποικιλότητα δάσος της Δαδιάς.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μεγάλη, αφού όπως είπε o αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς η φωτιά έχει πολλές εστίες, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχαιρένουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Μάλιστα, οι τοπικές αρχές ενημερώνουν ότι όσοι κάτοικοι της Λευκίμης δεν έχουν μέσο για να απομακρυνθούν, υπάρχουν αυτοκίνητα για τη μεταφορά τους στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Στο σημείο συνδράμουν τρία ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ το απόγευμα ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 23 οχήματα και 60 πυροσβέστες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και δύο πεζοπόρα τμήματα. H πυρκαγιά καίει σε δύσβατη περιοχή.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν, δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στις προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και μεταδίδουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα τις φλόγες, παρά τις προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων που αυξάνονται συνεχώς.

Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τουλάχιστον δύο σημεία, ενώ υπάρχει κατεύθυνση του μετώπου προς την περιοχή των καμένων εκτάσεων από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες του Evros-news.gr, στην Αλεξανδρούπολη φτάνει και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, Μπέριεφ, προκειμένου με ρίψεις νερού να μπορέσει να περιορίσει τη φωτιά, μαζί με άλλα δύο ελληνικά Πετζετέλ.

Πηγή: πρώτο Θέμα