Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Δέλτα, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο συντονιστής των μονάδων εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος.

Πρόκειται για 49 ετών Ρώσο μοναχό από το Άγιον Όρος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που δεν είχε κάνει καμία δόση εμβολίου και η κατάσταση του οποίου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο μοναχός παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού και επισκέφθηκε το κέντρο υγείας Καρυών. Του έγινε τεστ, εντοπίστηκε θετικός και επειδή η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, μεταφέρθηκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

«Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαιότατη εξέλιξη και αναγακστήκαμε να τον διασωληνώσουμε στις 4 Ιουλίου. Από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε ότι τα συμπτώματά του είναι ύπουλα για μετάλλαξη Δ. Χθες βγήκαν τα αποτελέσματα και αποδείχθηκε ότι όντως ο μοναχός προσβλήθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μοναχός έβλεπε προσκυνητές. Αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα ότι η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Δυστυχώς, αρχίζουμε να βλέπουμε μια ίδια δυναμική με τη βρετανική μετάλλαξη τον περασμένο χειμώνα», τονίζει ο κ. Καπραβέλος.

Πηγή: ethnos.gr