Με τα κρούσματα του κορονοϊού και την μετάλλαξη δέλτα οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκι και η κυβέρνηση καλείται για ακόμη μια φορά να πάρει μέτρα εν μέσω καλοκαιριού.

Επίσης κάνουν λόγο για ένα σφοδρό κύμα πανδημίας το φθινόπωρο που θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους ξεκαθαρίζοντας ότι η οικονομία δεν θα αντέξει άλλες απαγορεύσεις και όρους και παράλληλα τονίζουν την ανάγκη για εμβολιασμό.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς μιλώντας στο ”xalkidiki politiki’για την αναστάτωση που έχει προκληθεί ύστερα από την αλλαγή επιπέδου της Χαλκιδικής στον επιδημιολογικό χάρτη εν μέσω τουριστικής περιόδου τόνισε ότι ”αυτό ήταν αναμενόμενο να συμβεί με τις αεροπορικές συνδέσεις που υπάρχουν από όλες τις χώρες του κόσμου ήταν φυσική συνέπεια να έρθει ο ιός και να διαδοθεί πολύ γρήγορα”

Ο ίδιος έκανε λόγο για την εμφάνιση ενός πιο ισχυρού ιού, τον αποκαλούμενο ιό ”Δέλτα” :είναι αλήθεια ότι ο καινούριος μεταλλαγμένος ιός είναι πολύ περισσότερος μεταδοτικός παρότι η μορφή του ιού είναι η ίδια αλλά η σύνθεση του είναι διαφορετική. Και γι’αυτό είναι περισσότερο μολυσματικός ο ιός, μολύνει πολύ γρήγορα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, εξηγεί ο βουλευτής.

Παράλληλα θέλησε να καθησυχάσει τον κόσμο λέγοντας δεν χρειάζεται πανικός, αλλά η λύση είναι μια και είναι ο άμεσος εμβολιασμός: ”Οι ηλικίες άνω των 50 θα έπρεπε ήδη να έχουν εμβολιαστεί 100% , δεν υπάρχει άλλος τρόπος ανοσίας και ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι πρέπον να γίνεται μεταδότης ενός ιού για τον οποίο έχει βρεθεί η λύση”, αναφέρει ο κ. Βαγιωνάς.

”Δεν μπορεί να ”παίζει” κανείς με την υγεία των ανθρώπων και δεν έχει κανένας αυτό το δικαίωμα. Δεν είναι δυνατόν σήμερα  υγειονομικοί υπάλληλοι να μένουν ανεμβολίαστοι και να τριγυρνάνε μέσα σε θαλάμους με αρρώστους”, τονίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπογραμμίζει πως οι νέοι εμβολιασμοί στη χώρα θα πρέπει από αύριο κιόλας να ξεπεράσουν μέσα σε μια εβδομάδα το 1 εκ. σε αριθμό.

Όσο αφορά τα μέτρα στη Χαλκιδική και την αλλαγή από πράσινο χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη σε κίτρινο ο ίδιος ξεκαθάρισε πως: δεν υπάρχει νέο ”lockdown”. Είναι άλλο τα μέτρα προστασίας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και άλλο το ”lockdown”.

”Ήδη δεχόμαστε επισκέπτες και τουρίστες στη Χαλκιδική. Μάλιστα η Αγγλία που είναι μεγάλος υποστηρικτής του τουρισμού για την Ελλάδα την προσεχή εβδομάδα θα είναι ελεύθερη να εισέλθει στην χώρα μας αλλά και στη Χαλκιδική είτε έχει χρώμα κίτρινο, πράσινο είτε πορτοκαλί”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαγιωνάς.

Τέλος ο ίδιος αναφέρθηκε στην αύξηση του πληθυσμού εν μέσω καλοκαιριού στη Χαλκιδική και εξέφρασε την ανησυχία του για τους μη εμβολιασμένους: ”πραγματικά ανησυχώ για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί στη Χαλκιδική αυτή ειδικά την περίοδο με τον εσωτερικό αλλά και εξωτερικό τουρισμό που δέχεται η περιοχή λόγω του καλοκαιριού και πρόσθεσε ότι χρειάζεται εγρήγορση του εμβολιασμού για να θωρακιστεί η χώρα”.