Τις δικές της επιτυχίες καταγραφεί και η Χαλκιδική στις βαθμολογίες των μαθητών που δοκιμάστηκαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και ανταπεξήλθαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, σε μια χρονιά που έκρυβε συνεχόμενους κινδύνους.

“Η καραντίνα δεν ήταν πρόβλημα, αντιθέτως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καλύτερη απόδοση του διαβάσματος” ανέφερε ο μαθητής του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών, Θανάσης Σούρλας, στο Xalkidiki Politiki, που κατέγραψε γενική βαθμολογία 19.560.

Ο Θανάσης Σούρλας σημείωσε 100/100 στα μαθηματικά, 100/100 στη φυσική, 98/100 στη χημεία και 18.2 (91%) στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, συγκεντρώνοντας το 19.560 συνολικό ποσοστό μορίων. Πρόκειται για την υψηλότερη γενική βαθμολογία της περιοχής, με τον Θανάση να μην κρύβει τη χαρά του και το γεγονός πως περνάει στη σχολή επιλογής του.

Περισσότερος χρόνος διαβάσματος στην καραντίνα

“Βρήκα περισσότερο χρόνο διαβάσματος στην καραντίνα. Μόνο το ψυχολογικό κομμάτι ήταν λίγο δύσκολο γιατί χάσαμε την καθημερινή επαφή με τους φίλους μας, ωστόσο το διαδικτυακό μάθημα ήταν πιο ξεκούραστο και αυτό μας βοήθησε”, τονίζει ο Θανάσης Σούρλας.

Προετοιμασία χρόνων

“Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία έχουν οι καθηγητές και οι γονείς που σε μαθαίνουν από μικρή ηλικία πως να διαβάζεις. Δεν είναι προσπάθεια μόνο της φετινής χρονιάς αλλά οφείλεται σε προετοιμασία χρόνων. Θέλω να περάσω ηλεκτρολόγων μηχανικών στο Αριστοτέλειο και η βαθμολογία μου, μου το επιτρέπει”.

Συνεχόμενη προσπάθεια 

“Τα παιδιά που θα δοκιμάσουν τις τύχες τους την επόμενη χρονιά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις πρέπει να είναι προσηλωμένα στο στόχο τους και να μην απογοητεύονται, ούτε να ενθουσιάζονται εντός της χρονιάς. Η συνεχόμενη προσπάθεια με χαμηλά το κεφάλι θα αποφέρει αποτελέσματα στο τέλος”, τόνισε ο Θανάσης Σούρλας, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα για τα παιδιά της επόμενης χρονιάς.