Έκκληση προς όλους, να χρησιμοποιήσουν το όπλο του εμβολιασμού κατά του φονικού ιού, έκανε από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όπου περιοδεύει σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. «Κάνω έκκληση σε όλους και όλες που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο και δεν έχουμε δικαίωμα να γίνουμε αναμεταδότες αυτού του φονικού ιού», τόνισε.

Αμέσως μετά την σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Διοικητήριο, ο Στ. Καλαφάτης ανέφερε: «Συζητήσαμε, με τους επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη νέα έξαρση της πανδημίας, ειδικά για τη διαπίστωση ότι χτυπάει πιο πολύ τους νέους, καθώς η διάμεση ηλικία μειώθηκε στα 23 χρόνια, αλλά και για την πολύ πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη να εντοπιστούν οι λόγοι που καθιστούν επιφυλακτικούς κάποιους συμπολίτες μας ως προς τον εμβολιασμό, έτσι ώστε να αναληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες ενημέρωσης. Ευχαρίστησα τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης για τη δουλειά που κάνουν σε αυτόν τον τομέα και ζήτησα να την εντείνουν, καθώς είναι αυτοί που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τον κόσμο. Είναι ήδη αποδεδειγμένο ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές και είναι το μόνο όπλο που μπορεί να μας απαλλάξει από μια νέα περιπέτεια. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Και δεν έχουμε το δικαίωμα να γινόμαστε αναμεταδότες ενός φονικού ιού. 

Συζητήσαμε, επίσης για τα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και την προοπτική δυναμικής ανάπτυξης που είναι ήδη μπροστά μας.  Στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής είναι η προώθηση των ζητημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δύσκολες συνθήκες δεν αφήνει κανέναν πίσω. Στη Βόρειο Ελλάδα ειδικότερα, έχει μπει το νερό στο αυλάκι σε πάρα πολλά έργα αναπτυξιακής χροιάς. Θα συνδράμω, όπως μπορώ, στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης, για το οποίο μου μίλησαν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης». 

Ο Σταύρος Καλαφάτης  επισκέφθηκε επίσης  τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και αμέσως μετά δήλωσε: «Συγχαρητήριά στους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πρόσφατη επιτυχημένη παρέμβασή τους στην πυρκαγιά της Νέας Ζίχνης -και όχι μόνον. Ευχαρίστησα τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον καθημερινό αγώνα τους. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ενισχύσει και με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Έτσι θα συνεχίσουμε».

Ο Στ Καλαφάτης προήδρευσε σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, στο Επιμελητήριο Σερρών και αμέσως μετά δήλωσε: «Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός, τους 24 μήνες που πέρασαν, η Κυβέρνηση έλυσε γρίφους του παρελθόντος και του παρόντος κι άνοιξε δρόμους του μέλλοντος. Πάνω από 2,7 δισ. ευρώ έχουν δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη επιχειρήσεων, παραγωγών και εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στην πανδημία. Από αυτά τα χρήματα τα 139 εκατομμύρια ευρώ αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Δε σταματάμε εδώ: Εκσυγχρονίζουμε το αρδευτικό δίκτυο Σιδηροκάστρου για το οποίο δίνονται πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ. Τρέχουν προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας.  Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό είναι έκδηλο».