Το σωματείο επαγγελματιών Ιερισσού είναι ένα από τα παλαιότερα δραστήρια σωματεία της Χαλκιδικής που ο κύριος σκοπός του είναι να βρίσκεται πάντα δίπλα στους επαγγελματίες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων προσπαθώντας να δώσει ”λύσεις” για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει στο ”xalkidiki politiki”, η πρόεδρος του σωματείου κα. Κλεοπάτρα Αϊβαζίδου , το φετινό καλοκαίρι είναι και αυτό προβληματικό. ”Υπάρχουν κάποιες κρατήσεις και μετά στο καπάκι έρχονται και ακυρώσεις στα καταλύματα. Η εστίαση δεν είναι όπως τις άλλες χρονιές.  Σίγουρα δεν είμαστε όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είμαστε κάπως καλύτερα από πέρσι.

Υπάρχει ο φόβος

”Δεν σας κρύβω ότι υπάρχει φόβος μην τυχόν δεν προλάβουμε να βγάλουμε το καλοκαίρι. Οι καταστάσεις δεν είναι τόσο ευνοϊκές , τα πράγματα έχουν δυσκολέψει”, αναφέρει η κα Αϊβαζίδου και εξηγεί ότι: ”η μετάλλαξη του ιού Δέλτα, η αύξηση των κρουσμάτων και η άρνηση για εμβολιασμό είναι σίγουρο πως θα φέρουν και άλλες επιπτώσεις”.

Σε συνέχεια των δηλώσεων της ανέφερε πως: ”περιμένουμε με ανυπομονησία να δουλέψουμε και να υπάρξει μια κίνηση μετά τις 20 Ιουλίου αλλά αν ο ιός μεταδίδεται και υπάρχει διασπορά, πολύ φοβάμαι πως θα περάσουμε έναν δύσκολο Αύγουστο”.

 Έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές για τήρηση των μέτρων

”Μίλησα εγώ προσωπικά με την αστυνομική διεύθυνση και μου διευκρίνισαν ότι θα αρχίσουν τους συνεχείς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, διαφορετικά θα υπάρχει μεγάλο πρόστιμο ή ακόμη και σφράγισμα της επιχείρησης”, τονίζει η πρόεδρος του σωματείου.

Σύμφωνα με την ίδια όλοι οι επιχειρηματίες της Ιερισσού τηρούν άψογα όλα τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας: ”τα παιδιά της εστίασης προσπαθούν πάρα πολύ. Έχουν περιορίσει τις ομπρέλες-ξαπλώστρες και των αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων όπως επίσης ύστερα από τα νέα μέτρα ακύρωσαν και κάποια ”live” που είχαν προγραμματίσει”, περιγράφει.

Ο οδικός τουρισμός στην Ιερισσό

Όσον αφορά τον οδικό τουρισμό στην Ιερισσό η κα Αϊβαζίδου δήλωσε ότι: ”οι Βαλκάνιοι είναι περιορισμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και είναι λογικό καθώς στα σύνορα πλέον υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία και η μετακίνηση τους είναι δύσκολη, λόγω της κατάστασης που ζούμε.

”Free” οι ομπρέλες-ξαπλώστρες στην Ιερισσό

”Εδώ δεν χρεώνουμε τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες σε καμία περίπτωση”, αναφέρει η πρόεδρος και ξεκαθαρίζει  ότι: ”χρεώνουμε μόνο αυτό που ο καθένας θα θελήσει να πιεί ή να φάει και οι τιμές μάλιστα είναι πολύ λογικές”.

Η Ιερισσός είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί όλους τους επισκέπτες

”Έχουμε πολύ καλά καταστήματα και εμπορικά και εστίασης και μάλιστα έχουν γίνει εξαιρετικά καταλύματα τα τελευταία χρόνια”, αναφέρει η πρόεδρος του σωματείου και καλεί τους επισκέπτες να πάνε στην Ιερισσό ώστε να κολυμπήσουν στα καθαρά νερά της, να απολαύσουν την χρυσή αμμουδιά της, αλλά και να γευτούν τα μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής .