Μια υπόθεση αρπαγής και ομηρίας ολόκληρης οικογένειας στην Πιερία αποκάλυψε η αστυνομία. Πέντε άτομα απήγαγαν ζευγάρι και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του από παραθαλάσσια περιοχή του δήμου Δίου – Ολύμπου. Μετά από ώρες ο πατέρας της οικογένειας το έσκασε από τον χώρο όπου βρίσκονταν και έφτασε πεζός σε περιοχή του δήμου Τεμπών από όπου και ειδοποίησε τις αρχές.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα.

Πιο αναλυτικά, το απόγευμα της Δευτέρας (12/07) σε παραθαλάσσια περιοχή του δήμου Δίου – Ολύμπου Πιερίας, οι 3 συλληφθέντες, από κοινού με τους 2 συνεργούς τους που αναζητούνται, συναντήθηκαν με ζευγάρι αλλοδαπών, διαφορετικής υπηκοότητας, και αφού προκάλεσαν επιφανειακό τραύμα με χαρτοκόπτη στο χέρι του πατέρα, μετέφεραν το ζευγάρι και τα 4 ανήλικα τέκνα τους σε άγνωστη ερημική τοποθεσία (εντός φάρμας), σε κοντινή απόσταση.

Η οικογένεια κατακρατήθηκε παράνομα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι δράστες, με φραστικές απειλές και απειλή πρόκλησης βλάβης σ΄ ένα από τα ανήλικα τέκνα, απαιτούσαν την καταβολή χρημάτων, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Το πρωί της Τρίτης (13/07), ο πατέρας κατόρθωσε να διαφύγει και κατέληξε πεζός σε κατάστημα γειτνιάζουσας περιοχής του δήμου Τεμπών Λάρισας, από όπου και ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές.

Ως προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, οι δράστες τα άφησαν ελεύθερα και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, ανευρέθηκαν από αστυνομικούς της προαναφερόμενης υπηρεσίας στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λάρισας.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή τους σε αγροτικό χωματόδρομο σε περιοχή του δήμου Τεμπών.