Σε “εργοτάξια” μετατρέπονται αυτές τις μέρες σημαντικά τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου, πέριξ της Θεσσαλονίκης και γειτονικών νομών, λόγω της εκτεταμένης επιχείρησης κοπής πρασίνου και απομάκρυνσης οργιώδους βλάστησης που ελοχεύει τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Η επιχείρηση μάλιστα είναι μεγάλης κλίμακας και θα συνεχιστεί για ένα μήνα τουλάχιστον, καθώς σε πολλά σημεία των δρόμων η βλάστηση είναι οργιώδης, ενώ κάποια όπως μεγάλο τμήμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας είχε να καθαριστεί εδώ και πολλά χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι ειδικά η Μουδανίων και η περιφερειακή οδός να μείνουν… καθαρές ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) τον προσεχή Σεπτέμβριο, εντολή που έχει δώσει ήδη η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που υλοποιεί το έργο σε μια προσπάθεια να υπάρχει μια ευπρεπισμένη εικόνα της πόλης για τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο του έργου, η ΠΚΜ έχει ήδη καθορίσει τα σημεία όπου επεμβαίνουν ήδη τα συνεργεία του ανάδοχου εργολάβου. Πρόκειται για την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων, όπου οι εργασίες άρχισαν από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, Θεσσαλονίκης – Χαλκηδόνας. Θεσσαλονίκης – Αρναίας και άλλα τμήματα, εξίσου κομβικά που δέχονται καθημερινά μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια