κορωνοϊός

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου σε δηλώσεις της στo Open για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναφέρθηκε στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και τόνισε πως θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν μετά και την υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών στην οποία θα μπαίνουν, εφόσον επιμείνουν στην άρνηση εμβολιασμού τους. Αυτό θα συμβαίνει, όταν περάσει το περιθώριο ενός μήνα που θα δίνεται στους εργαζόμενους σε υποχρεωτική άδεια, για να εμβολιαστούν. 

Ο εργοδότης μετά τις 16 Αυγούστου πρέπει να μην επιτρέπει σε ανεμβολίαστο εργαζόμενο να εισέρχεται στη δομή και να εργάζεται και μπορεί επίσης να προβεί σε μια πρόσληψη ενός άλλου εργαζόμενου με fast track διαδικασίες, τόνισε. Το ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές είναι αρκετά χαμηλό, όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου το ποσοστό αυτό στις ιδιωτικές δομές είναι γύρω 65% και στις δημόσιες δομές μόλις 43%. 

Αναφορικά με τις κατασκηνώσεις, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν οι κατασκηνώσεις λόγω της συρροής κρουσμάτων. «Μελετούμε και το ενδεχόμενο να κλείσουμε κατασκηνώσεις. Αν δούμε αυξανόμενους ρυθμούς μπορεί να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας και μέσα στον Αύγουστο», είπε.