nikiti

Δύο είναι τα μεγάλα έργα που πρέπει σύντομα να δρομολογηθούν στη Σιθωνία Χαλκιδικής ώστε τα επόμενα δέκα χρόνια να μπορέσει η περιοχή να διατηρήσει και να αυξήσει την τουριστική της δυναμική. Το πρώτο αφορά τη χάραξη και κατασκευή νέου οδικού άξονα προς τη Νικήτη. Ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας θεωρεί ότι ο δρόμος Μουδανιών, Ορμύλιας, Βατοπεδίου Νικήτης, έργο που προϋπολογίζεται στα 450 εκ. ευρώ, δεν είναι ρεαλιστικό και απαιτεί υψηλό κόστος απαλλοτριώσεων. Αυτό που έχει προκρίνει ο δήμος προς την αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής είναι η χάραξη δρόμου από Πολύγυρο προς Κελί και στη συνέχεια ως τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Νικήτης. Η εν λόγω παρέμβαση κοστολογείται στα 120 εκ. ευρώ και θεωρείται πολύ πιο εφικτή ως προς την κατασκευή της.

Το δεύτερο έργο που αφορά τη Νικήτη έχει τη μορφή του κατεπείγοντος σύμφωνα με τον κ. Ντέμπλα. Πρόκειται ουσιαστικά για την αναβάθμιση του βιολογικού σταθμού Νικήτης, αν όχι την κατασκευή νέου.

Σύμφωνα με τον κ. Ντέμπλα, υποδομές όπως η ύδρευση και η αποχέτευση λειτουργούν οριακά σήμερα στη Σιθωνία. Όπως αναφέρει, είναι πολύ σοβαρή η σκέψη να αλλάξουν οι κανονιστικές αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο και να απαγορεύουν τη σύνδεση τουριστικών καταλυμάτων στον βιολογικό άνω των 15 δωματίων. Προς το παρόν στο Α. Τρίτσης έχει υποβληθεί πρόταση για μελέτη αναβάθμισης του βιολογικού που όμως δεν θα λύσει οριστικά το πρόβλημα αλλά θα βελτιώσει τη λειτουργία του. «Είμαστε στα πάντα οριακά. Δεν σχεδιάστηκαν οι υποδομές μας για να εξυπηρετούν 300 χιλ. κατοίκους», ανέφερε για πολλοστή φορά ο κ. Ντέμπλας.