Τις εικόνες που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης (14/7) με τις συγκεντρώσεις ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών από αρνητές των εμβολίων, σχολίασε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις που έκανε στο “Πρώτο Πρόγραμμα” και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα», ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για αρνητικές εικόνες, σημειώνοντας πως είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιες αντιλήψεις όταν υπάρχει πανδημία.

«Τι θα έλεγαν αν δεν είχε βρεθεί εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα; Όλες οι αρρώστιες, πανούκλα, φυματίωση, αντιμετωπίστηκαν με εμβόλια και με φάρμακα», τόνισε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και πρόσθεσε πως «αυτοί οι άνθρωποι είναι περίεργοι στην συμπεριφορά τους και αποτελούν εξαίρεση μέσα στην κοινωνία. Είναι δικαίωμα τους να μην σέβονται τον εαυτό τους, αλλά δεν σέβονται και τους άλλους» δήλωσε.

Σε σχέση με τους διαδηλωτές που εμφανίστηκαν να φορούν ράσα ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, αν είχαν σχέση με την επίσημη εκκλησία. «Είναι μερικοί αυτοσχέδιοι που δεν έχουν σχέση με την επίσημη Εκκλησία. Η Εκκλησία εκφράζεται από τις συνοδικές αποφάσεις και τους μητροπολίτες. Πάνε με τον εχθρό της Ελλάδας, είναι παλαβό αυτό που κάνουν. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μας απαλλάξει από τους παλαβούς».

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους κληρικούς
Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, χωρίς να εξαιρεί και τους κληρικούς, τάχθηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης και ανέφερε πως «είμαι 45 χρόνια δεσπότης, 60 χρόνια κληρικός, 4 χρόνια κλητήρας στα γραφεία της Μητροπόλεως. Φώναξα έναν διάκο μαζί με τον διάδοχό μου, τον ρώτησα και μου είπε ότι δεν έκανε εμβόλιο. Του είπα, μέχρι να σκεφτείς να κάνεις εμβόλιο, να πας στο σπίτι σου, δεν έχεις δικαίωμα να έρχεσαι σε επαφή με τον κόσμο. Εάν υποχρεωθούν οι παππάδες να εμβολιαστούν θα είναι παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Οι πιστοί επηρεάζονται από κάποιους παππάδες ή κάποιους παλαβούς. Θα έπρεπε οι μητροπολίτες να τους βάζουν σε αργία. Πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για κάθε έναν που δεν είναι στο σπίτι του και για κάθε εργαζόμενο που είναι στο δημόσιο».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να μπαίνουν όλοι οι πιστοί, εμβολιασμένοι και μη, στους ναούς, εφόσον πρόκειται για εσωτερικούς χώρους, ο Μητροπολίτης Δωδώνης σημείωσε πως η Εκκλησία προσπαθεί να μην δημιουργεί διχασμό μέσα στο ποίμνιο. Δεν μπορεί να το τραβήξει. Αυτός που θα μπορούσε να το τραβήξει είναι το κράτος και θα έπρεπε να το κάνει. Όποιος μισθοδοτείται από το κράτος αν δεν εμβολιάζεται, δεν θα έχει μισθό. Σε όλους όσους μισθοδοτούνται από το κράτος θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό».