Τη βεβαιότητα του ότι ήδη έχει επικρατήσει το στέλεχος Δέλτα, εξέφρασε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, σημειώνοντας ότι «η αίσθηση μου είναι ότι βρίσκεται πάνω από το 60% των κρουσμάτων».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το εάν φτάσουμε σε ποσοστά της τάξης του 90% για την «Δέλτα», τόνισε ότι δεν επιθυμεί να μπει σε διαδικασία πρόβλεψης, αλλά «είναι εξαιρετικά απίθανο να μην επικρατήσει, όπως επικράτησε στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόβλεψη του ECDC για πενταπλασιασμό των κρουσμάτων κι ερωτηθείς αν θα πάμε σε 15.000 κρούσματα ημερησίως ως τις αρχές Αυγούστου, τόνισε ότι «δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να στηρίξουμε μια τέτοια πρόβλεψη», σημειώνοντας ότι «παρατηρούμε επιβράδυνση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα».

Διατύπωσε μάλιστα μια μικρή αισιοδοξία ότι «δεν θα φτάσουμε στα τεράστια νούμερα που αναφέρονται».

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι «λογικά θα είναι ηπιότερο το κύμα σε σχέση με αυτά που είδαμε το προηγούμενο διάστημα», όπως επίσης ότι «η πίεση στο σύστημα υγείας θα είναι ηπιότερη λόγω του εμβολιασμού».

«Ο εμβολιασμός θα κρίνει πόσοι θα καταλήξουν στα νοσοκομεία», είπε, για να υπογραμμίσει ότι «πρόκειται για μια ασφαλή πράξη, δεν πρέπει κανείς να φοβάται».

Πηγή: kathimerini.gr