Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Μετά από ένα χρόνο σιωπής, η μουσική ήχησε και πάλι στον Λόφο της Σάνης, και το SaniFestivalέκανε μια δυναμική επανεκκίνηση με την πρώτη συναυλία της φετινής διοργάνωσης, μέρος της πιο εμβληματικής του ενότητας, το JazzontheHill. Στο φετινό ξεκίνημα έντονη ήταν η σκιά της απώλειας της επί σειράς ετών καλλιτεχνικής του διευθύντριας, Όλγας Ταμπουρή-Μπάμπαλη, της οποίας το σπουδαίο έργο μας θύμισε με συγκινητικά λόγια ο εμπνευστής και ιδρυτής του θεσμού, Σταύρος Ανδρεάδης. Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκε ο AvishaiCohen, ένας σπουδαίος τρομπετίστας που μάγεψε το κοινό και επανέφερε τη μουσική κανονικότητα στο λόφο, με μια καταπληκτική συναυλία, σε ένα ονειρικό τοπίο, σε μια μαγευτική βραδιά.

Η συνέχεια του προγράμματος επικυρώνει την πολύχρονη ιστορία και το καλλιτεχνικό κεκτημένο τουSaniFestival, με τη συναυλία ενός ζωντανού θρύλου της jazz: οBranfordMarsalisέρχεται από τη Νέα Υόρκη στο Λόφο της Σάνης μαζί με το Κουαρτέτο του, να μας κάνει κοινωνούς της δικής του καλλιτεχνικής μυσταγωγίας, δημιουργικής αριστείας και μουσικής ιδιοφυίας.

Ο κορυφαίος σαξοφωνίστας,συνθέτης και αρχιμουσικός,BranfordMarsalis σε μία και μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα, μια συναυλία – εμπειρία ζωής!

Το Σάββατο 17 Ιουλίου στις 21:30 το βράδυ υποδεχόμαστε από κοντά τον μεγαλύτερο από τους διάσημους αδερφούςMarsalis και το περίφημοBranfordMarsalisQuartet, «το απόλυτο κέντρο του μουσικού του σύμπαντος», που αποτελείται από αγαπημένους του συνοδοιπόρους και φημισμένους σολίστες, όπως  ο πιανίσταςJoeyCalderazzo, ο κοντραμπασίστας Eric Revis και ο ντράμερ Justin Faulkner. «Ανυπομονώ να παίξω στη Χαλκιδική. Αυτή θα είναι η πρώτη μου εμφάνιση στη Βόρειο Ελλάδα. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι το κοινό θα ακούσει μια νέα μουσική» αναφέρει ο μεγαλύτερος ίσως εν ζωή σαξοφωνίστας πριν ανέβει στον Λόφο της Σάνης. Και τη νέα αυτή μουσική μας προσφέρει είτε με το αριστουργηματικό του άλμπουμ «TheSecretBetweentheShadowandtheSoul» είτε οι παλιότερες μαγευτικές μελωδίες του. Σε μια συναυλία πανδαισία αισθήσεων, μια μοναδική μουσική εμπειρία που θα σηματοδοτήσει το φετινό καλοκαίρι.

JAZZONTHEHILL|17.07 ΣΑΒΒΑΤΟ| Μια βραδιά με τον Branford Marsalis

BranfordMarsalis | σαξόφωνο

JoeyCalderazzo | πιάνο

EricRevis | κοντραμπάσο

JustinFaulkner | drums