Η κύρια αιτία που ανάγκασε το πλήρωμα του ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους An-28 να κάνει ανώμαλη προσγείωση σε περιοχή του Τομσκ της Σιβηρίας ήταν ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας ο κινητήρας του ενώ το αεροπλάνο προσπαθούσε να πάρει ύψος, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών.

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκδοχή, την ώρα που το αεροσκάφος έπαιρνε ύψος σταμάτησε ο κινητήρας του. Το πλήρωμα πήρε την απόφαση να αναζητήσει κάποιο σημείο για να προσγειωθεί το αεροσκάφος», ανέφερε η πηγή.
Το ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος An-28 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του σήμερα από το αεροδρόμιο της πόλης Κέντροβι με προορισμό την πόλη Τομσκ, εξέπεμψε σήμα κινδύνου σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από την πόλη Κολπάσεβο, και λίγο αργότερα εντοπίσθηκε το σημείο που πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση.

Οι επιβαίνοντες τραυματίσθηκαν ελαφρά και υπέστησαν ψυχολογικό σοκ, ενώ ο πιλότος έσπασε το πόδι του. Όλοι τους μεταφέρονται με ελικόπτερο σε νοσοκομεία της πόλης Τομσκ.