Στην εκπομπή Καλοκαίρι not του Open μίλησε ο συνήγορος της οικογένειας της26χρονης, Αλέξης Κούγιας, για την υπόθεση της γυναικοκτονίας στηΦολέγανδρο. Για τα κίνητρα του καθ’ ομολογία γυναικοκτόνου, ο κ. Κούγιας αφότου διασαφήνισε ότι δεν έχει ακόμα στα χέρια του τη δικογραφία, είπε ότι, όταν αυτή έρθει, με την ολοκληρωμένη ιατροδικαστική εξέταση, μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση των ισχυρισμών του δράστη.

«Οτιδήποτε γίνεται εν ζωή στο σώμα ενός ανθρώπου αποτυπώνεται σε μία ιατροδικαστική εξέταση. Θα φανεί αν τελικώς απλώς την έσπρωξε ή προηγουμένως τη χτύπησε. Είναι πολύ σημαντικό. Επίσης πολύ σημαντικό είναι τι θα πει το DNA, τι θα πει η έρευνα η γενετική που δίνει πολλές λύσεις στη δικαιοσύνη. Τα αποτυπώματα στο αυτοκίνητο, μπορεί να δείξουν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτά που διηγείται ο δράστης, αν είναι αυτά πραγματικότητα».

Οτιδήποτε γίνεται εν ζωή στο σώμα ενός ανθρώπου αποτυπώνεται σε μία ιατροδικαστική εξέταση. Θα φανεί αν τελικώς απλώς την έσπρωξε ή προηγουμένως τη χτύπησε. Είναι πολύ σημαντικό. Επίσης πολύ σημαντικό είναι τι θα πει το DNA, τι θα πει η έρευνα η γενετική που δίνει πολλές λύσεις στη δικαιοσύνη. Τα αποτυπώματα στο αυτοκίνητο, μπορεί να δείξουν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτά που διηγείται ο δράστης, αν είναι αυτά πραγματικότητα».

Για τη θέση της οικογένειας και αν υπάρχουν επιπλέον στοιχεία για τη σχέση του δράστη με το θύμα, ο δικηγόρος υπογράμμισε ότι «έχω συζητήσει ελάχιστα με την οικογένεια. Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα 12 η ώρα το βράδυ του Σαββάτου από τον πατέρα ο οποίος μού ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπιση της οικογένειας. Ήταν συγκλονισμένος, σε κακή κατάσταση. Η μητέρα μού τηλεφώνησε χθες και μού έδωσε κάποιες πληροφορίες, όσον αφορά στο χρόνο επαφής με τον δράστη. Άλλες που είχε για την οικογένεια του δράστη και, κυρίως, μού εκμυστηρεύτηκε μία έντονη ανησυχία της κοπέλας το τελευταίο διάστημα, ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνό της και μάλιστα κάτι πιο εξειδικευμένο, αν είχε τη δυνατότητα ο δράστης, ο οποίος έχει σπουδάσει πληροφορική, να παρέμβει και να γνωρίζει από το κινητό της τηλέφωνο τα μηνύματα και τοι περιεχόμενό τους. Το οποίο μπορεί να οδηγήσει την υπόθεση σε άλλα μονοπάτια. Και κυρίως στο αν η Γαρυφαλλιά είχε μία επικοινωνία μέσω μηνυμάτων με κάποιο πρόσωπο το οποίο, από αυτό το περιεχόμενο, προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος προφανώς ενοχλήθηκε πολύ και παύει αυτή η διήγησή του περί δήθεν απρόοπτου τηλεφωνήματος, στο ότι κάποιος της έδωσε λάθος πληροφορία για το δρόμο που θα πήγαιναν. Αυτά τα θέματα θα τα προσεγγίσουμε όταν πάρουμε τη δικογραφία, όταν θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος».

Τέλος ο κ. Κούγιας σχολίασε τις δηλώσεις της μητέρας της Γαρυφαλλιάς, λέγοντας ότι «Στους ανθρώπους αυτούς συνέβη το αδιανόητο. Αυτές είναι οι πρώτες τους αντιδράσεις. Έχουν μεγαλώσει ένα παιδί, το καμάρωσαν φαρμακοποιό, από εδώ και πέρα θα αρχίσουν τα δύσκολα. Όταν συνειδητοποιείς ότι δεν θα ξαναδείς αυτό το παιδί».

Πηγή: ethnos.gr