Το φεστιβάλ της Κασσάνδρας επιστρέφει δυναμικά στο μεγαλύτερο αμφιθέατρο της Χαλκιδικής στη Σίβηρη και είναι πανέτοιμο να δεχθεί πέρα από τους ντόπιους και τους χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν κάθε κολοκαίρι την περιοχή.

Πρόκειται για ένα ευρέως διαδεδομένο φεστιβάλ που έχει γίνει πια ένας πολιτιστικός θεσμός, ο οποίος γεμίζει τις νύχτες του καλοκαιριού με πολιτισμό, τέχνη και φυσικά ψυχαγωγία.

Το φεστιβάλ είναι γνωστό ότι μετράει πάνω από 20 χρόνια ζωής και σε αυτό έχουν φιλοξενηθεί πασίγνωστοι καλλιτέχνες της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Τραγουδιστές, ηθοποιοί, αλλά και θίασοι του εθνικού και κρατικού θεάτρου κοσμούν με την παρουσία τους το μεγάλο φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ οι οποίες διοργανώνονται κάθε χρόνο από την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Κασσάνδρας Κ.Ε.ΔΗ.Κ, αρχίζουν πάντα τον μήνα Ιούλιο και κρατάνε έως και το τέλος του Αυγούστου με χώρο φιλοξενίας το αμφιθέατρο της Σίβηρης, το οποίο έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 3500 χιλιάδες ”θιασώτες”.

Φέτος, το 29ο φεστιβάλ ”ανοίγει” τις πόρτες του την Παρασκευή 23 Ιουλίου με την παράσταση  ”Κάποτε στον Βόσπορο” του αξιόλογου συγγραφέα Άκη Δήμου και στη συνέχεια έρχονται και άλλες πανέμορφες παραστάσεις που θα κρατήσουν ζωντανές τις βραδιές των ”θαμώνων”.

Ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Κ.Ε.ΔΗ.Κ του δήμου Κασσάνδρας Ηρακλής Λειβαδιώτης μιλώντας στο ”xalkidiki politiki” για την έναρξη του φετινού φεστιβάλ παρά την πανδημία είπε χαρακτηριστικά: ”ύστερα από μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, νιώθουμε ενθουσιασμένοι καθώς καταφέραμε και κρατήσαμε ενεργό τον θεσμό του φεστιβάλ Κασσάνδρας που φέτος συμπληρώνει 29 χρόνια ζωής.

”Στο φεστιβάλ θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας”, υπογράμμισε ο πρόεδρος και κατέληξε λέγοντας ότι: ”σε αυτή την φάση θα πρέπει να στηρίξουμε και τον πολιτισμό και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που επλήγησαν από την πανδημία, αλλά να χαρίσουμε και στους συμπολίτες μας, αλλά και στους επισκέπτες μέσα από ένα ποιοτικό πρόγραμμα λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς αφήνοντας για λίγο πίσω την εμπειρία που μας άφησαν οι καταστάσεις του χειμώνα”.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ:
Παρασκευή 23 Ιουλίου
“Κάποτε στο Βόσπορο” του Άκη Δήμου
Μουσικοθεατρική παράσταση
Παίζουν : Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης κ.α.
Σκηνοθεσία – χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου

Κυριακή 25 Ιουλίου
“ΜΗΔΕΙΑ” του Μπόστ
Σατιρική κωμωδία
Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου,Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Μαρία Διακοπαναγιώτου κ.α.
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Μουσική: Monika

Πέμπτη 29 Ιουλίου
“Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ” του Φ. Λ. Μπάουμ
Παιδικό Θέατρο

Κυριακή 8 Αυγούστου
“ΟΘΕΛΛΟΣ”
Ερωτικό δράμα του William Shakespeare
Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλικάκη
Σκηνοθεσία :Αιμίλιος Χειλάκης, Μανώλης Δούνιας

Δευτέρα 9 Αυγούστου
Συναυλία
Στέλιος Ρόκκος – Μελίνα Ασλανίδου
Τετάρτη 11 Αυγούστου
Η Παγίδα, του Ρομπέρ Τομά
Παίζουν :Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου,
Έφη Μουρίκη, Τάκης Παπαματθαίου
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Δευτέρα 16 Αυγούστου
«Ο Πέτρος και ο λύκος»
του Σεργκέι Προκόφιεφ
Παιδικό Θέατρο
Παίζει ο Ρένος Χαραλαμπίδης
Απόδοση – Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης

Τετάρτη 18 Αυγούστου
Συναυλια
Έλενα Παπαρίζου – Τάμτα
Παρασκευή 20 Aυγούστου
Νυφικό Κρεβάτι, του Γιαν Ντε Χάρτογκ
Κωμωδία
Παίζουν: Πηνελόπη Αναστασοπούλου – Ορέστης Τζιόβας
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

 

 

 

 

 

 

 

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: [email protected]

To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

Γρήγορος Σύνδεσμος