Τοποθέτηση καταπέλτης του Προέδρου της ΕΠΣΧ Στ. Σαρηγιαννίδη στην έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ

  ''Πλέον το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής έχει ισχυρή φωνή και παρουσία και στην ΕΠΟ'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαρηγιαννίδης

  Για το σημαντικό θεμα της Ολιστικής Μελέτης αλλά και για το μείζον πρόβλημα της ένταξη των ερασιτεχνικών σωματείων στο μητρώο αναφέρθηκε στην ομιλία του κατά την έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ την περασμένη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής, Σταύρος Σαρηγιαννίδης και με δηλώσεις του στο xalkidikipolitiki υπογράμμισε τα προβλήματα που δημιουργούνται προς το παρόν αναφορικά με τη διαδικασία ένταξης.

  “Δεν επεξεργάζονται οι αιτήσεις για το μητρώο”

  ”Το συγκεκριμένο θέμα κρύβει μια ιδιαίτερη σπουδαιότητα και πολλές δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίσαμε από “πρώτο χέρι” όλο αυτό το διάστημα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αφουγκραζόμενος λοιπόν τα σωματεία που είχαν εκλογές τον Ιούνιο, κατά την ομιλία μου ενώπιον όλων των εκπροσώπων της ΕΠΟ και των αρμοδίων φορέων, άσκησα οξεία κριτική για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε απο το νόμο του Αυγενάκη και γιατί η ΓΓΑ αθέτησε όσα είχε ανακοινώσει. Ενώ άνοιξε το μητρώο παραμονές του Πάσχα, όπως είχε ανακοινωθεί, το μητρώο είναι ουσιαστικά ανενεργό, καθώς οι αιτήσεις για ολοκλήρωση της ένταξης των ομάδων δεν επεξεργάζονται. Συνεπώς, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα σχετικά με τη διαδικασία των εκλογών και εμείς παραμένουμε με “δεμένα τα χέρια” χωρίς να μπορούμε να εντάξουμε προς το παρόν όλα τα σωματεία στο μητρώο”, τόνισε ο κ. Σαρηγιαννίδης.

  Σχετικά με την πίεση που ασκεί η FIFA&UEFA μέσω της έγκρισης της Ολιστικής Μελέτης για το θέμα της ενίσχυσης, εκεί ”τοποθετήθηκα στη ΓΣ και ανέφερα χαρακτηριστικά πως οι επιχορηγήσεις που δίνονται τα τελευταία χρόνια στις Ενώσεις για τα λειτουργικά έξοδα είναι πενιχρές και δεν είναι λίγες οι φορές που βάζουμε χρήματα και από τις τσέπες μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Ένωσης. Αυτό δεν είναι μια προσωπική εκτίμηση αλλά μια τοποθέτηση που εξέφρασε όλους τους παρευρισκόμενους Προέδρους των Ενώσεων για το οποίο συμφώνησαν άπαντες”, δήλωσε ο κ. Σαρηγιαννίδης.

  Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής κατά Λ. Αυγενάκη

  ”Αν και ανήκουμε αμφότεροι στον ίδιο πολιτικό χώρο, με τις κινήσεις που κάνει, δείχνει πως δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο. Είναι επικίνδυνα άσχετος” τόνισε στην ομιλία του κατά τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

  Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι των επίσημων αγώνων της ΕΠΣ Χαλκιδικής ο κ. Σαρηγιαννίδης ανέφερε:

  ”Περιμένουμε να αποσαφηνιστεί πως θα γίνει η κλήρωση των πρωταθλημάτων γιατί και εδώ παρατηρείται πρόβλημα. Στοχεύουμε σε συνάντηση με ανωτέρους γι αυτά τα ζητήματα. Θα γίνει κλήρωση με τις ομάδες που είναι στο μητρώο; Θα υπάρχει νομικό πρόβλημα αν γίνει κλήρωση με όλες τις ομάδες; Θα περιμένουμε τις αποφάσεις. Πρέπει να δοθεί παράταση για να μπουν οι ομάδες στο μητρώο γαιτί δεν υπήρχε συνέπεια ως προς την ένταξη στο μητρώο, χωρίς να ευθύνονται οι ομάδες”.

  Αρχές Οκτωβρίου τα παιχνίδια πρωταθλημάτων στην ΕΠΣ Χαλκιδικής και λίγο νωρίτερα οι δυο φάσεις κυπέλλου

  ”Χωρίς να έχουμε λάβει οριστικές αποφάσεις ως προς τις επίσημες ημερομηνίες έναρξης των αγώνων, προσανατολιζόμαστε προς τις αρχές Οκτωβρίου για τα πρωταθλήματα και λίγο νωρίτερα για τις δυο πρώτες φάσεις του κυπέλλου, πάντα παρακολουθώντας και το κύμα της πανδημίας και τις αποφάσεις γύρω από αυτό”, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής.