Χωρίς προσωπικό, εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας, και μάλιστα στις πλέον νευραλγικές υπηρεσίες έχουν μείνει πλέον οι δήμοι, λόγω της απόλυσης χιλιάδων συμβασιούχων που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και του προγράμματος κοινωφελούς εργασίες του ΟΑΕΔ.

Οι δήμαρχοι, κυρίως των τουριστικών – παραθαλάσσιων περιοχών δηλώνουν σε απόγνωση, καθώς οι ανάγκες των δήμων εν μέσω τουρισμού και της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα» αυξάνουν διαρκώς και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προσωπικό να τις καλύψει.

Την ίδια ώρα η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι τοι νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας καθυστερεί σημαντικά να βγει στον αέρα, αφού κοντεύει να τελειώσει και ο Ιούλιος και μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα του Οργανισμού, προκειμένου οι δήμοι να δηλώσουν τον αριθμό των εργαζομένων που χρειάζονται, αλλά και τις ειδικότητες.

Το θέμα που απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας άνοιξε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ με τους αιρετούς να τονίζουν ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας χτυπάει ήδη και τους δήμους και άρα πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν να μην κλείσουν οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να προτείνουν τη δυνατότητα πρόσληψης – παράτασης εργαζόμενων, που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες του covid ώστε οι δήμοι που σηκώνουν μεγάλο βάρος στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης να μη μείνουν χωρίς προσωπικό.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια