Ν. Καλλικράτεια – Σώθηκε 6χρονη που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα με το φουσκωτό της στρώμα

    Καλά στην υγεία της είναι η 6χρονη που κινδύνεψε χθες σε θαλάσσια περιοχή στη Ν. Καλλικράτεια όταν παρασύρθηκε με το στρώμα της από ρεύματα θάλασσας.

    Ειδικότερα, το βράδυ της Τετάρτης σήμανε συναγερμός  στη Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών ότι ανήλικο παιδί περίπου 6 ετών βρίσκεται πάνω σε φουσκωτό στρώμα θαλάσσης και παρασύρεται προς το πέλαγος στη θαλάσσια περιοχή Ν. Καλλικράτειας.

    Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Λιμενικής Αρχής και στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ενεργοποιήθηκε πλωτό περιπολικό σκάφος. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θαλάσσιων μέσων αναψυχής που δραστηριοποιούνται στην εγγύς περιοχή και στο σημείο έσπευσαν το Τ/Χ σκάφος «PRINCESS NATALY» BS 2102, το σκάφος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΤΝΜ 236 και το θαλάσσιο μοτοποδήλατο «AQUAHOLIC IV» Τ.Θ. 875, το οποίο εντόπισε το φουσκωτό και παρέλαβε 6χρονο ανήλικο κορίτσι καλά στην υγεία του.

    Το ανήλικο παιδί μεταφέρθηκε στο χερσαίο χώρο του λιμένα Νέας Καλλικράτειας, όπου εξετάσθηκε από ιδιωτικό οικογενειακό γιατρό και παραδόθηκε στους γονείς του.