Στο πρόγραμμα ”Αλιεία και Θάλασσα” εντάχθηκε η πρόταση του δήμου Σιθωνίας για την ”ολοκλήρωση του λιμανιού” στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής με προϋπολογισμό 12.321.346,00 ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο ”επένδυσης” με ζωτική σημασία για την περιοχή του Νέου Μαρμαρά, αλλά και όλης της Σιθωνίας καθώς θα αναπτύξει και θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του τόπου.

Μιλώντας στο ”xalkidiki politiki” για την επιτυχή ένταξη του έργου, ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας φανερά ικανοποιημένος δήλωσε τα εξής: ”Καταρχήν θα πρέπει να πω ότι πρόκειται για ένα τεράστιο έργο ύψους 12,3 εκ. ευρώ που η κοινωνία του Νέου Μαρμαρά το περίμενε για χρόνια”.

Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας την σημασία αυτού του έργου λέγοντας ότι: ”το έργο αυτό πέρα από την δυνατότητα που δίνει για αύξηση των λιμενικών υποδομών, θα προσδώσει όχι μόνο στον τουρισμό του Ν. Μαρμαρά και της Σιθωνίας, αλλά και της Χαλκιδικής γενικότερα”.

”Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε γρήγορη δημοπράτηση από το υπουργείο μεταφορών και το έργο να έχει ανάδοχο ώστε του χρόνου πρώτα ο Θεός τέτοιο καιρό το έργο ήδη να εκτελείται”, υπογράμμισε ο κ. Ντέμπλας.

Με την σειρά του ο πρόεδρος του δ. λιμενικού ταμείου Σιθωνίας, Αβραάμ Σαλπικτίδης ενθουσιαμένος για την έκβαση του αποτελέσματος σχετικά με το λιμάνι του Ν. Μαρμαρά ανέφερε ότι: ”μπορούμε σήμερα να αισθανόμαστε περήφανοι που καταφέραμε και εντάξαμε ένα έργο 12,3 εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ που αφορά την ολοκλήρωση και την βελτίωση του λιμένα στο Ν. Μαρμαρά”.

Ο πρόεδρος στο τέλος έκανε λόγο για μια μεγάλη επιτυχία όσον αφορά την ένταξη του λιμανιού και ανέφερε περιληπτικά στο ”xalkidiki politiki” τι ακριβώς θα ενέχει αυτό το έργο( εγκαταστάσεις, κατασκευές κ.α), αλλά και πόσες θα είναι οι θέσεις του ελλιμενισμού στον νέο χώρο.

Τέλος ο κ. Σαλπικτίδης εξήγησε τον χρόνο και την διαδικασία που απαιτείται ώστε να υπάρξει πλήρης ολοκλήρωση αυτού του μεγαλόπνοου έργου.