Στην καταγγελία ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από μεγάλο αστέρα του ελληνικού αθλητισμού όταν ήταν 16 ετών προχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου.

Η ελληνίδα ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα “Τα Νέα” κατά την οποία γνωστοποίησε το περιστατικό, το οποίο, όπως τόνισε, έχει ήδη καταθέσει στον Εισαγγελέα.

Ιδού το σχετικό απόσπασμα:

“Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι – υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά – και με κοιτάζει. Του λέω «τι κάνεις;». Μου απάντησε «έλα τώρα, δεν θέλεις;». Του απάντησα «όχι» και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω”.

Από τις εκμυστηρεύσεις της Σοφίας Μπεκατώρου πριν από επτά μήνες άρχισε το ελληνικό κίνημα Metoo από το οποίο προέκυψαν πολλές και σημαντικές αποκαλύψεις για σεξουαλικές επιθέσεις, ακόμα και βιασμούς, στο χώρο κυρίως του θεάματος αλλά όχι μόνο.

Για το θάρρος της αλλά και τη σοβαρότητα των καταγγελιών η ελληνίδα αθλήτρια έγινε δεκτή από την πρόεδρο της δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο.