estiasi

Ο πρόεδρος του συλλόγου της εστίασης Κασσάνδρας, Βασίλης Σερέτης μίλησε στο “xalkidiki politiki” για την φετινή τουριστική σεζόν, για την κίνηση των μαγαζιών της εστίασης, αλλά και τον φόβο που ελλοχεύει σε περίοδο full σεζόν μην τυχόν συμβεί κάτι ανάλογο με πέρσι λόγω της πανδημίας.

Είμαστε σαφώς καλύτερα από πέρσι σε όλα τα στάδια 

“Τα καταστήματα αυτόν τον καιρό μιας και είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού δουλεύουν περισσότερο από πέρσι, κάποια περισσότερο και κάποια λιγότερο. Αυτό που αναμένουμε εμείς τώρα είναι να δουλέψουμε δυναμικά τον Αύγουστο, ώστε να σώσουμε όσο μπορούμε την κατάσταση και να έχουμε μια καλύτερη εικόνα από την περσινή ανούσια χρόνια”, τόνισε ο κ. Σερέτης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στον τουρισμό που εισέρχεται στην Κασσάνδρα δήλωσε ότι: ”Προς το παρόν δεν έχουμε ακόμη αρκετή επισκεψιμότητα από Αγγλία και Γερμανία, δουλεύουμε περισσότερο με το ανατολικό μπλοκ και με Έλληνες τα Σαββατοκύριακα”.

Πρόβλημα με τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων 

”Πρέπει να πω πως τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα έτσι ακριβώς όπως ορίζονται από την πολιτεία και προσπαθούμε για το καλύτερο. Γίνονται συνεχείς έλεγχοι για την αποφυγή δυσμενών καταστάσεων, αλλά όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων υπάρχει πρόβλημα”, εξηγεί ο πρόεδρος και συνεχίζει λέγοντας ότι:πολλά μαγαζιά που εξυπηρετούν μόνο με εσωτερικούς χώρους έχουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς πολλοί και ειδικά οι νεαρές ηλικίες δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό. Είναι αλήθεια ότι όλο αυτή δημιουργεί μεγάλη σύγχυση στους επιχειρηματίες του χώρου”.

Ο κ. Σερέτης σε μια εκτίμηση για την φετινή αλλεπάλληλη σεζόν εν μέσω πανδημίας έδειξε προβληματισμένος: ”υπάρχει μια φοβία γενικότερα μην πάθουμε τα ίδια με πέρσι, δεν θα αντέξει η οικονομία ένα νέο lockdown”, δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: ”είμαστε καλύτερα σε θέμα κρουσμάτων και τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε σχέση με πέρσι, είναι κρίμα να βιώσουμε ξανά την περσινή χρονιά και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για φέτος στον μήνα Αύγουστο”.

Τέλος ο πρόεδρος της εστίασης αναφερόμενος στην τιμή της ομπρέλας-ξαπλώστρας σε ”beach bar” της Κασσάνδρα ξεκαθάρισε ότι ”δεν υπάρχει χρέωση ξαπλώστρας και ομπρέλας αλλά ελάχιστη κατανάλωση ενός ποσού το οποίο είναι λογικό και συμπληρώνεται έτσι και αλλιώς”.