Ένας «ασυνήθιστα μεγάλος μετεωρίτης» φώτισε για λίγο τον ουρανό στη Νορβηγία, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα ήχου και φωτός καθώς διέσχιζε τον ουρανό. Ένα μικρό τμήμα του ενδέχεται να κατέληξε πιθανόν σε κοντινή απόσταση από το Όσλο, σύμφωνα με ειδικούς.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές.

Το Δίκτυο Μετεωριτών της Νορβηγίας αναλύει βίντεο που τραβήχτηκαν περίπου στη 1:00 (τοπική ώρα) στο Χόλμεστραντ νοτίως της πρωτεύουσας, προκειμένου να εντοπίσει την προέλευση και την κατεύθυνση του μετεωρίτη.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, το πιο πιθανό είναι ότι έπεσε σε μεγάλη δασώδη περιοχή που ονομάζεται Φινεμάρκα. «Ήταν τρελό», δήλωσε στο Reuters ο Μόρτεν Μπίλετ, ο οποίος είδε και άκουσε τον μετεωρίτη.

Όπως είπε, ταξίδευε με ταχύτητα 15-20 χλμ/δευτερόλεπτο και φώτισε τον νυχτερινό ουρανό για περίπου 5-6 δευτερόλεπτα.

«Αυτό που είχαμε χθες το βράδυ ήταν έναν μεγάλο μετεωρίτη να ταξιδεύει πιθανόν μεταξύ του Άρη και του Δία, που είναι ζώνη των αστεροειδών μας. Και όταν αυτός κινείται με μεγάλη ταχύτητα προκαλεί μια βοή, ένα φως και μεγάλο ενθουσιασμό μεταξύ μας [σ.σ. των ειδικών]. Ίσως προκαλεί και φόβο, μεταξύ άλλων», πρόσθεσε ο Μόρτεν Μπίλετ, που είναι και μέλος του Δικτύου Μετεωριτών της Νορβηγίας.