Με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων στον Έβρο ένας αλλοδαπός, με σκοπό να περάσει από το ελληνικό έδαφος στην Τουρκία όπου πιθανότατα υπολόγιζε να το πουλήσει!

Όμως, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι το όχημα ήταν νοικιασμένο με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης και ο οδηγός του δεν είχε δικαίωμα εξαγωγής του εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, το Ι.Χ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε και ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης με κατηγορίες για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Παράτυπος μετανάστης συνελήφθη με κλεμμένο Ι.Χ.

«Φουλ» της παρανομίας ανακάλυψαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου Δράμας, όταν σταμάτησαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας αλλοδαπός στην εθνική οδό Δράμας – Ξάνθης, το απόγευμα της Παρασκευής. Αρχικά, ο οδηγός συνελήφθη γιατί βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε ότι το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ότι είχε δηλωθεί η κλοπή του σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής στις 22 Ιουνίου, ενώ ο οδηγός δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης. Έτσι, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που του άσκησε δίωξη για κλοπή τροχοφόρου, πλαστογραφία και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του νόμου περί αλλοδαπών.