Οργή και θλίψη προκαλεί η είδηση ότι ο «Κωστής», η διάσημη μεσογειακή φώκια στην Αλόννησο, βρέθηκε νεκρή φέροντας στο κουφάρι της καμάκι μεγάλου διαμετρήματος.

Ειδικότερα, δολοφονημένη έχοντας στην πλάτη της μία βέργα από ψαροτούφεκο βρέθηκε η διάσημη φώκια-μασκότ της Αλοννήσου, που άλλοτε απολάμβανε ο κόσμος να παίζει στο νερό.

Ο «Κωστής», όπως λεγόταν η φωκιά, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά του. Οι κάτοικοι της Αλοννήσου είναι συγκλονισμένοι.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας καταγγέλλει ότι η νεαρή φώκια «Κωστής» θανατώθηκε στην Αλόννησο από ανθρώπινο χέρι.

Το γεγονός έχει στεναχωρήσει και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, αλλά και όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου, που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον «Κωστή».

Όπως μεταδίδει το MEGA, η Οργάνωση μεταξύ άλλων στην καταγγελία αναφέρει ότι αυτός που προέβη στην αποτρόπαια πράξη προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη.

Παράλληλα, προχωράει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.