Η μουσική παράσταση «1821 – 2021 | Διακόσια χρόνια Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής», σχεδιάστηκε με σημείο αναφοράς το ηρωικό έπος του 1821, ακριβώς επειδή υπήρξε πηγή διαρκούς έμπνευσης, με όλα τα μηνύματα και νοήματα, που πηγάζουν μέσα από το έπος του απελευθερωτικού αγώνα.


Τα τραγούδια ερμήνευσαν εχθές το βράδυ στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Πολυγύρου, καταξιωμένοι μουσικοί και καλλιτέχνες στον πυρήνα των οποίων βρίσκεται το μουσικό σχήμα «ΜΑΝΕΡΙΤΖΗΔΕΣ», συνοδευόμενο από καταξιωμένους συνεργάτες.

Μιλώντας στο ”xalkidiki politiki” η ειδική σύμβουλος κοινωνικών δράσεων και πολιτισμού του δήμου Πολυγύρου, Έφη Κελιαφάνου είπε: ”H εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο φεστιβάλ που διοργανώνει ο δήμος και είναι προς τιμήν του επετειακού έτους, τα 200 χρόνια από την επανάσταση.

”Σημείο αναφοράς ήταν το ηρωικό έτος 1821 και όλα δομήθηκαν γύρω από αυτό. Τα τραγούδια μας ταξίδεψαν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και μάλιστα περιείχαν ιστορικές τοποθετήσεις, οι οποίες μας θύμισαν την αυτοθυσία των Ελλήνων για την απελευθέρωση”, κατέληξε η κα Κελιαφάνου.