ARXAIA OLYNTHOS

ρεπορτάζ Σουζάνα Καζάκα

Ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» καλεί για δεύτερη χρονιά το κοινό σε μία γιορτή της Τέχνης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έπειτα από την ιδιαίτερη επιτυχία και τη θερμή ανταπόκριση που, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, βρήκαν από το κοινό οι εκδηλώσεις του 2020, το φετινό καλοκαίρι, με την  αισιοδοξία που παρέχει το πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία», μας φέρνει ξανά κοντά ώστε να απολαύσουμε δράσεις Πολιτισμού στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία της χώρας.

Οι φετινές 140 εκδηλώσεις και δρώμενα ξεδιπλώνουν για δύο μήνες, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, έναν πολύχρωμο ιστό σε ναούς, κάστρα, μνημεία, ιερά νησιά, αρχαίες πόλεις, γεφύρια και μουσεία. Χώρους που επέλεξε η επιτροπή αξιολόγησης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3028/2002. Οι εκδηλώσεις ενώνονται μαζί με τους ιστορικούς χώρους και δημιουργούν έναν αγωγό σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν του σύγχρονου πολιτισμού.

Στο δήμο Πολυγύρου και στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου έχετε και σήμερα να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση «Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία».

Ένα βράδυ αφιερωμένο στην καθημερινότητα που ξεκινάει πάλι, στο «κανονικό» που ποτέ δεν είναι, στην πόλη που δεν αγαπάει τα κορίτσια, στο πώς είναι να είσαι γυναίκα σε μια κοινωνία φτιαγμένη από άνδρες… Μια εξομολόγηση για τις ζωές που έζησαν, από τα κορίτσια που σουλατσάρουν, σε αυτά που θέλουν αλλά δεν το κάνουν… ακόμα.

Τέσσερις γυναίκες που μετά από έναν παρατεταμένο εγκλεισμό, έχουν ανάγκη να βρουν ένα νέο περπάτημα… Μια συνάντηση που ξεκινάει με 2 καπέλα για πάρτυ και καταλήγει σε ένα μοίρασμα: βιώματα, κίνηση, πότισμα, παιχνίδι, βία, τραγούδι, σοκολάτες, αγκαλιά…

ARXAIA OLYNTHOS

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΤΖΙΝΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΝΑΚΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΑΜΚΕ-ΦΙΛΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΛΕΛΛΗΣ

ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΖΗΣΗΣ ΤΟΝΑ

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΗΘΟΠΟΙΟΣ: ΝΤΕΝΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΡΙΧΡΩΜΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

 Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο .

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

ARXAIA OLYNTHOS