Στο σκεπτικό της προφυλάκισης, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται λόγος για ιδιαίτερη σκληρότητα από μέρους του ηθοποιού κατά την τέλεση των πράξεων καθώς και για μακρά περίοδος της δράσης του, από το 2008 έως τουλάχιστον το 2014. Περίοδος κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του.

Στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός, αν αφεθεί ελεύθερος, θα μπορούσε να επανέλθει στον καλλιτεχνικό χώρο και να επαναλάβει τα αδικήματα.

Επιβαρυντικό στοιχείο για τον κατηγορούμενο ήταν και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.

Ο ηθοποιός κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, που δόθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα.«Δεν το πιστεύω αυτό που κάνατε», φέρεται να είπε όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει διαταγή προφυλάκισής του και πρέπει να ακολουθήσει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ηπιο βαριά από τις τρεις πράξεις που  αποδίδονται στον Πέτρο Φιλιππίδη είναι αυτή του βιασμού το 2008. Όπως κατήγγειλε η γυναίκα, νεαρή ηθοποιός τότε, πήγε στο θέατρο «ΗΒΗ» που δούλευε ο Π.Φιλιππίδης, προκειμένου  να μιλήσουν για δουλειά. Όμως, αντί για το ρόλο που περίμενε,  εκείνος φέρεται να της επιτέθηκε και να την κακοποίησε σεξουαλικά.

 

 

Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ

Μετά την απόφαση της προφυλάκισης μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου φέρεται να ζήτησε από τους αστυνομικούς να μην μεταφερθεί σε κελί αλλά να παραμείνει σε γραφείο, κάτι που βέβαια δεν έγινε. Οι αστυνομικοί τον μετέφερεαν σε ένα κελί όπου ήταν μόνος τους και εγγυήθηκαν για την ασφάλεια στη διάρκεια της παραμονής του. Νωρίς το πρωί πρόσωπο του οικογενειακό περιβάλλοντος του έφερε κάποια φάρμακα και στη συνέχεια πήρε το πρωινό του και ετοιμάστηκε για τη μεταγωγή του.

Η μεταγωγή στις φυλακές της Τρίπολης

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγήθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Ο Φιλιππίδης έφθασε στο σωφρονιστικό κατάστημα με κλούβα της Αστυνομίας από την Αθήνα γύρω στη μία και δέκα το μεσημέρι χωρίς τη συνοδεία περιπολικών.

 

 

Να σημειωθεί ότι εκεί βρίσκεται προφυλακισμένος και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης, επίσης κατηγορούμενος για βιασμούς, όπως στο σύνολο τους οι κρατούμενοι των φυλακών Τρίπολης, που κατηγορούνται για αδικήματα σεξουαλικής παραβατικότητας.

Πηγή: real.gr