Σύμφωνα με την εξώδικη δήλωση , η οποία κοινοποιήθηκε στο Δημόσιο στις 12:45 το μεσημέρι τα Σωματεία ζητούν την άμεση ενίσχυση των ΚΕΠ με 1000 εργαζομένους αλλά και την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια του προσωπικού.

Η κοινοποίηση της γνωστοποίησης της απεργίας στη μία παρά τέταρτο το μεσημέρι, δηλαδή σε χρόνο μικρότερο των 24ωρών από την έναρξη της απεργίας κι ενώ το κείμενο φαίνεται να έχει συνταχθεί από χθες προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας των αρμοδίων Υπουργείων καθώς πλέον η αγωγή με την οποία θα απαντήσει το Δημόσιο προκειμένου να χαρακτηριστεί η απεργία παράνομη δεν προλαβαίνει να εκδικαστεί σήμερα.

Κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο real.gr υποστηρίζουν ότι έχει ήδη προγραμματιστεί η ενίσχυση των ΚΕΠ με 144 προσλήψεις, τονίζοντας με νόημα ότι ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων είναι περίπου 3.000, αν συνυπολογιστούν όσοι έχουν διατεθεί από τους δήμους. Παράλληλα υπενθύμιζαν ότι μέχρι 30 Αυγούστου είναι σε ισχύ υπουργική απόφαση η οποία ορίζει τη λειτουργία των ΚΕΠ μόνο μέχρι τις 3 το μεσημέρι.