Στις φυλακές Τρίπολης οδηγήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ύστερα από την προφυλακιση του από την 15η τακτική ανακρίτρια. Ο ηθοποιός έφτασε στην Τρίπολη λίγο πριν τις 16:00 και υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ηθοποιός δεν έφερε αντίρρηση στη μεταγωγή του στο αν συγκεκριμένο ίδρυμα, όπου συνήθως κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης, με τον οποίο και θα προαυλίζεται.

Αν και από χθες είχε διαρρεύσει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ερχόταν σιδεροδέσμιος στα δικαστήριο της πρώην Σχολής ευελπίδων προκειμένου να λάβει τη διάταξη του εισαγγελέα για τη φυλακή που θα μεταχθεί. Ωστόσο, τελικά η διαδικασία φαίνεται πως ολοκληρώθηκε δίχως την αυτοπρόσωπη έλευση του κωμικού ηθοποιού, ο οποίος και έφυγε κατευθείαν για το σωφρονιστικό ίδρυμα.

Την πρώτη του νύχτα ως κρατούμενος, ο δημοφιλής κωμικός την πέρασε στη ΓΑΔΑ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα αιφνιδιασμένος για την ποινική μεταχείριση που του επεφύλαξε η 15η τακτική ανακρίτρια. Η απόφαση για την προσωρινή του κράτηση ήλθε μετά από την πολύωρη απολογία, η οποία ελήφθη κάτω από άκρα μυστικότητα.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τόσο το αδίκημα του βιασμού όσο και δύο πράξεις απόπειρας βιασμού.

Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να τοποθετηθούν ως προς τις τρεις κατηγορίες που έχουν διευρυνθεί ύστερα από ισάριθμες καταγγελίες γυναικών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Πρόκειται για τις μόνες αναφορές που αφορούσαν σε κακουργήματα και δεν είχαν παραγραφεί, με τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο να έχει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος για να ερευνήσει σε βάθος τα πραγματικά περιστατικά.