Κορωνίδα πολιτισμού στα Βαλκάνια φιλοδοξεί να καταστεί ο δήμος Αριστοτέλη μέσα από το 2ο Φόρουμ Διαβαλκανικής Συνεργασίας που θα λάβει χώρα στον δήμο, παρουσία  της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη

Κεντρικό θέμα της συνάντησης είναι η Ιδανική Πολιτεία όπως παρουσιάζεται μέσα από τα συγγράμματα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα. Με τον τρόπο αυτό όπως τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος,  εισάγεται και η πολιτική σκέψη στο φόρουμ,  όπου θα παραβρεθούν πολιτικά πρόσωπα,  αυτοδιοικητικά, διπλωμάτες και τουριστικοί πράκτορες.

Όπως ανέφερε ο κ Βαλιάνος η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου θα ξεκινήσει από το Άλσος του Αριστοτέλη με τον Αριστοτελικό Περίπατο όπου οι επισκέπτες θα αξιοποιήσουν πλήρως και τη σχετική εφαρμογή στα κινητά τους και τα QR Codes για πληροφορίες και χρήσιμα στοιχεία. “Τα φυτά του Αριστοτελικού πάρκου  μας δίνουν άλλη μια καινοτομία.  Το νέο βοτανικό  άρωμα που έχουμε παράξει”, σημείωσε ο κ. Βαλιάνος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στα Αρχαία Σταγειρα θα γίνει η κεντρική εκδήλωση με θέμα την Ιδανική Πολιτεία σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία.