Θετικά αποτιμάται η τουριστική κίνηση στα ξενοδοχειακα καταλύματα μέχρι στιγμής που εμφανίζουν μια πληρότητα της τάξης του 75 τοις εκατό.  Ωστόσο,  σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο, οι προκρατήσεις μειώνονται μετά τον Δεκαπενταύγουστο.  Όπως τονίζει ο ίδιος,  το στοίχημα είναι πλέον ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος σε μια σεζόν εμφανώς καλύτερη από την προηγούμενη.

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι εμβολιασμένοι κατά 70 τοις εκατό,  αλλά παραμένει το πρόβλημα του κόστους για τις επιχειρήσεις, που όπως τόνισε ο κ Τάσιος δεν μπορούν να σηκώνουν και το βάρος των raoid test. “Δικαίωμά του όποιος δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο αλλά να αναλάβει και το κόστος”, ανέφερε ο ίδιος.

Η γενική εικόνα της Χαλκιδικής μέχρι στιγμής όπως επεσήμανε  ο Πρόεδρος των ξενοδοχων είναι καλή και με ξενοδοχείο αναφοράς covid στην Κασσάνδρα. Αυτό όμως που απαιτείται είναι η άμεση επικοινωνία με την πολιτική προστασία ακόμη και τα Σαββατοκύριακα όταν υπάρχει περιστατικό.

Όσο για την επόμενη σεζόν αυτή μάλλον θα καθορισθεί από την εξέλιξη του ιού και των μεταλλάξεων. Ένα ακόμη οικονομικό βάρος θα φέρει το γεγονός ότι τα early booking δεν θα πληρώνονται,  την στιγμή μάλιστα που το κόστος των επιχειρήσεων αυξήθηκε,  χωρίς να θέλουν να προχωρήσουν σε αυξήσεις τιμών. “Άυτό που μας προβληματίζει είναι τι θα γίνει με τα πανδημικά χρέη”, καταλήγει ο κ. Τάσιος.