Στην Εξόδιο Ακολουθία τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολοαμαίο εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όορυς και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ενώ παραβρίσκεται και ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας, Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος.

Ο μακαριστός είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και δυστυχώς η κατάστασή του ήταν αρκετά δύσκολη αφού έπρεπε να διασωληνωθεί εξαιτίας υποτροπής σε υποκείμενα νοσήματα. Τελικά υπέκυψε το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

«Ο αείμνηστος Ιεράρχης υπήρξε μια αγία μορφή και από τα σημαντικότερα στελέχη του Αλεξανδρινού Θρόνου. Διηκόνησε με αφοσίωση προσφέροντας ταπεινά τον εαυτό του θυσία στην Ιεραποστολή της Αφρικής» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής για την εκδημία του μακαριστού Ιεραποστόλου Ιεράρχη.

Από τη Θεσσαλονίκη στο Άγιον Όρος και την Ιεραποστολή
Ο κατά κόσμον Γεώργιος Κωνσταντίνου (Μικραγιαννανίτης) γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1949. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1975.

Το 1971 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Τζαγκαρόλων Χανίων. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 22 Αυγούστου 1971 και Πρεσβύτερος το 1978 από τον Επίσκοπο Ροδοστόλου Χρυσόστομο.

Το όνομά του για πολλά χρόνια ταυτίστηκε με την ζωή και την πορεία της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας την οποία διακόνησε ως καθηγητής, αναπληρωτής Σχολάρχου και Σχολάρχης. Υπήρξε πνευματικός πολλών σπουδαστών της εν λόγω σχολής και σε πολλούς ενέπνευσε την αγάπη για την ιερωσύνη, τον μοναχισμό, αλλά και την εν γένει ευλαβή διακονία της Εκκλησίας. Το 1977 μετέβη στο Άγιον Όρος όπου εγκαταβίωσε στην Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης και τοποθετήθηκε Καθηγητής στην Αθωνιάδα Σχολή. Από το 1988 μέχρι το 1997 διετέλεσε Σχολάρχης της Σχολής αυτής. Στην συνέχεια υπηρέτησε στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας και από το 2006 στο Κονγκό.

Στις 24 Οκτωβρίου 2010 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής. Τη χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β΄, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Σεβαστείας Δημήτριο (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Πηλουσίου Καλλίνικο, Βερροίας και Ναούσης Παντελεήμονα, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, Ελασσώνος Βασίλειο, π. Κεντρώας Αφρικής Ιγνάτιο, Κυδωνίας και Αποκωρώνου Δαμασκηνό και τους Επισκόπους Κατάγκας Μελέτιο, Μαρεώτιδος Γαβριήλ και Βαβυλώνος Νήφωνα. Στις 24 Νοεμβρίου 2015 ο τίτλος της Μητροπόλεώς του μεταβλήθηκε σε «Κινσάσας»

Πηγή: ope