Νέα σύσταση από τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που αφορά τη χρήση μάσκας και από τους πλήρως εμβολιασμένους έναντι της COVID-19 σε εσωτερικούς χώρους.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα κρούουν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τονίζοντας ότι όχι μόνο προκαλεί σοβαρότερη νόσηση, αλλά και μεταδίδεται εξίσου εύκολα με την ανεμοβλογιά!

Σύμφωνα, δε, με την ίδια έκθεση, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Washington Post και αναμεταδίδουν και άλλα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως οι New York Times, οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού σε ποσοστά ανάλογα με εκείνα των ανεμβολίαστων!

Οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα. Συγκεκριμένα, το CDC συστήνει τη χρήση μασκών στα σχολεία και σε περιοχές όπου υπάρχει σημαντική ή αρκετά αυξημένη μεταδοτικότητα του SARS-CoV-2.

Ειδικά για τα σχολεία συστήνεται η καθολική χρήση μασκών από μαθητές, δασκάλους, λοιπό προσωπικό και επισκέπτες, ανεξάρτητα από την εμβολιαστική κατάσταση του καθενός. Απώτερος σκοπός είναι η διασφάλιση της ομαλής επανόδου στη διά ζώσης διδασκαλία με την έναρξη του νέου σχολικού έτους το ερχόμενο φθινόπωρο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια