Σήμερα το μεσημέρι ένας 76χρονος τουρίστας βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα της περιοχής του Γλαρόκαβου στο Πευκoχώρι. Αμέσως μετά τον εντοπισμό του, του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες με στόχο την σωτηρία του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας επιβίωσης λειτούργησαν υποδειγματικά, όταν βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι 76χρονος τουρίστας να επιπλέει μπρούμυτα στη θάλασσα, στην περιοχή Γλαρόκαβος του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής. Άμεσα ναυαγοσώστες τον έβγαλαν έξω στην ακτή όπου αναγνώρισαν πως το θύμα ΔΕΝ αναπνέει, ενώ Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) ξεκίνησε στο θύμα από αναισθησιολόγο του εξωτερικού που βρέθηκε τυχαία στην περιοχή! Άμεσα επίσης κλήθηκε η εξειδικευμένη βοήθεια (Ε.Κ.Α.Β. 166), αλλά και εκπαιδευμένοι πολίτες – επαγγελματίες υγείας της περιοχής, για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος εις όφελος του θύματος. Η ομάδα αναζωογόνησης μεγάλωσε – στο σημείο έφτασε ο Ιατρός της περιοχής κ. Κωνσταντίνος Λαζαρίδης με την εκπαιδευμένη 13χρονη κόρη του και οι εθελοντές εκπαιδευτές Ευρυσθένης και Δημήτρης (ΕΟΔ – KIDS SAVE LIVES).

Τοποθετήθηκε ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED) του γιατρού, ο οποίος όμως τελικώς δεν χρειάστηκε γιατί το θύμα Αναπνευστικής Ανακοπής με το οξυγόνο που του χορηγήθηκε και τις δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, απέκτησε σε λίγα λεπτά δική του αναπνοή!!! Ο 76χρονος υποστηρίχθηκε και σταθεροποιήθηκε από τον κύριο Λαζαρίδη, τον αναισθησιολόγο παρευρισκόμενο και τον Διασώστη με τη μηχανή του ΕΚΑΒ – ο οποίος έφτασε σε χρόνο ρεκόρ από την Κασσάνδρεια – και στη συνέχεια διακομίστηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ζωντανός ο φίλο μας και συγχαρητήρια σε όλους τους Πρώτους Ανταποκρινόμενους και Επαγγελματίες Υγείας που βοήθησαν άμεσα, με σκοπό να σωθεί ακόμη μια ανθρώπινη ζωή.

Ευχάριστη αίσθηση έκανε σε όλους τους παρευρισκόμενους και Επαγγελματίες Υγείας η παρουσία της 13χρονης Μαρίας στην Ομάδα Αναζωογόνησης, η οποία έμαθε Πρώτες Βοήθειες στο σχολείο της μέσα από το πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, αλλά και η παρουσία της μηχανής του ΕΚΑΒ σε ελάχιστο χρόνο (!!) που αποδεικνύει καθημερινά την αναγκαιότητα της κατά τους θερινούς μήνες στην περιοχή της Κασσάνδρας και του Δήμου Νέας Προποντίδας!! Στην Κασσάνδρα, όταν κινδυνεύει μια ζωή, είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ