Χαιρετίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς, αλλά υποστηρίζει ότι οι αργοί ρυθμοί με τους οποίους εξελίσσεται η διαδικασία μπορεί να είναι ολέθριοι για τον τόπο.  Όπως τονίζει ο ίδιος, η κυβέρνηση το “πάει σιγά σιγά το θέμα”, ωστόσο χάνεται πολύτιμος χρόνος”.
Σύμφωνα με τον γιατρό και βουλευτή κ. Βαγιωνά η πανδημία δεν πρόκειται να εξαλειφθεί εάν δεν δοθούν χρήματα για την αγορά εμβολίων σε φτωχές χώρες της υφηλίου.
“Δεν είναι η Ισπανική γρίπη του 1918 αυτό που αντιμετωπίζουμε.  Σήμερα κάποιος ταξιδεύει στο Λονδίνο και επιστρέψει στην Ελλάδα την ίδια μέρα. Ο ιός μπορεί να μεταφερθεί παντού και γι αυτό πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος”, τόνισε ο κ. Βαγιωνάς.
Εξηγώντας τα οφέλη του εμβολιασμού έστειλε ηχηρό μήνυμα προς όσους αντιδρούν,  φέρνοντας ως παράδειγμα την εμβολιαστική διαδικασία κατά κάθε μολυσματικής νόσου,  όταν ταξιδεύουμε σε τρίτες χώρες,  ή όταν το απαιτεί η εργασία μας.
“Δεν καταλαβαίνω τί θα πει η άρνηση στον εμβολιασμό, γιατρός είμαι,  τι θα κάνω”, είπε με έμφαση ο κ. Βαγιωνάς.
Ο βουλευτής είπε επίσης ότι η αντιπολίτευση είναι αυτή που διχάζει τους πολίτες και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον οικονομικό αντίκτυπο που έχει η πανδημία στη χώρα μας, και κυρίως αν δεν χτίσουμε τοίχος ανοσίας όσο πλησιάζουν φθινόπωρο και χειμώνας.