Ικανοποιητικοί είναι οι ρυθμοί εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών και μάλιστα σε νέες ηλικίες που επιθυμούν να επωφεληθούν από το voucher των 150 ευρώ.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες ο εμβολιασμός συνεχίζεται κανονικά.

Ο δήμος Ν. Προποντίδας στο σύνολό του, όπως εκτιμά και ο διευθυντής του Κ.Υ. Μουδανιών Αθ. Καλτσάς παρουσιάζει πολύ καλές επιδόσεις στη διαδικασία του εμβολιασμού, ωστόσο από μόνος του δεν είναι ικανός να αυξήσει το συνολικό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης για όλο το νομό Χαλκιδικής. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που υπάρχουν φόβοι ότι δεν θα γίνει η εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμα, καθώς εκτός από τις περιοχές των Ν. Μουδανιών και της ευρύτερης Χαλκιδικής πρέπει να συνυπολογιστεί η έλευσης χιλιάδων ανθρώπων από δεκάδες νομούς στη χώρα, ή έστω από όλη τη βόρειο Ελλάδα.

Στο γενικό νοσοκομείο Πολυγύρου η εμβολιαστική κίνηση έχει μια στασιμότητα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες

Ωστόσο για εμβολιασμό σπεύδουν οι νεαρές ηλικίες 15-17 χρονών από την μέρα που το επέτρεψε η πλατφόρμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η στασιμότητα κινείται γύρω από τους μεσήλικες οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την δεύτερη δόση ακόμη, αλλά και ακυρώνουν τον προγραμματισμένο ραντεβού για τον εμβολιασμό λόγω φοβίας που τους κυριεύει.

«Άριστη η πορεία εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου»

”Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, καμιά παρενέργεια. Γενικά πάμε πάρα πολύ καλά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι”, ανέφερε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου, Ιωάννης Ελευθερούδης. 

«Έχουμε μείωση στο ρυθμό των εμβολιασμών»

”Οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας είναι όπως και στην υπόλοιπη Χαλκιδική, αλλά και τη χώρα γενικότερα. Έχει μειωθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών και η μείωση είναι πανελλαδική”, όπως τόνισε ο κ. Ελευθερούδης.

«Κινούμαστε αργά. Δεν θα εξασφαλίσουμε ασφαλέστερο φθινόπωρο και χειμώνα» 

”Δεν έχουμε τα επιθυμητά ποσοστά εμβολιασμών και η συνέχεια κρίνεται δύσκολη. Κινούμαστε με αργούς ρυθμούς παρά το γεγονός πως και η κυβέρνηση αλλά και εμείς οι υγειονομικοί κάνουμε τα πάντα”.

«Ελπιδοφόρος ο ρυθμός εμβολιασμών στους νέους» 

Δεν είναι ικανοποιητικός ο ρυθμός, αλλά είναι πολύ ελπιδοφόρος. Είναι κρίμα να βλέπουμε νέους να εμβολιάζονται και να μην εμβολιάζονται οι ηλικιωμένοι, με όλο το σεβασμό προς αυτούς.

«Ακούμε τους ειδικούς και τους εμπιστευόμαστε»

”Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ακούμε τους ειδικούς και όλους όσους γνωρίζουν. Πρέπει να γίνει βασική αρχή στην καθημερινότητά μας. Επίσης, αυτό που πρέπει να τρέμουμε είναι μήπως προκύψει μετάλλαξη ανθεκτική στα εμβόλια και αυτό θα σημαίνει πως θα γυρίσουμε πίσω στο Δεκέμβριο του 2019”, επισήμανε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου.

«Οι ανεμβολίαστοι το καλύτερο υλικό ανάπτυξης μεταλλάξεων» 

”Όσοι περισσότεροι είναι οι ανεμβολίαστοι, τόσο περισσότερο αναπτύσσεται ο ιός. Ακούμε τους ειδικούς και εμβολιαζόμαστε. Προσωπικά, εμβολιάστηκα από τους πρώτους, όπως και η οικογένεια μου, όταν επιτρεπόταν. Υπήρχε περίπτωση να ήθελα να βάλω σε κίνδυνο την οικογένεια μου; Τα εμβόλια έχουν φυσιολογικές παρενέργειες, όπως έχουν καθημερινά χάπια που παίρνουμε σαν καραμέλες, ενώ δεν κάνει καλό στην υγεία μας”, κατέληξε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου, Ιωάννης Ελευθερούδης.