Ο Δήμος Αριστοτέλη ανακοινώνει την απόφασή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη
διεκδίκηση αποζημίωσης και τον καταλογισμό κάθε αστικής ή άλλης εθύνης που μπορεί να
υπάρχει για τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης των τελευταίων ημερών σε οικισμούς του
Δήμου, που ειδικά στην Ουρανούπολη και στην Αμμουλιανή έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση ανεπανόρθωτων βλαβών σε δημοτικό μηχανολογικό εξοπλισμό συστημάτων υδροδότησης, αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων. Η συνεπαγόμενη έλλειψη νερού και τα ζητήματα δημόσιας υγείας που εγείρονται, έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής εν μέσω καύσωνα!

Μάλιστα ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, εκτός από την εντολή για ταχύτερη
δυνατή αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσαν οι διακοπές ρεύματος και οι αυξομειώσεις τάσης στον εξοπλισμό του Δήμου, έδωσε εντολή να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα νομικής παράστασης στο πλευρό όσων πολιτών ενδέχεται να κινηθούν νομικά για βλάβες που έχουν υποστεί, ή κίνδυνο υγείας που έχουν διατρέξει, λόγω των συνεχών διακοπών ηλεκτροδότησης.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος αναφέρει:
«Έχουμε επισημάνει εδώ και έναν χρόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει για διάφορους λόγους το δίκτυο ηλεκτροδότησης στον Δήμο Αριστοτέλη και έχουμε ακούσει πλείστες όσες εξηγήσεις και δικαιολογίες, για τις τακτικές διακοπές ρεύματος, που έχουν αποτέλεσμα, όχι μόνο την ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών εν μέσω τουριστικής περιόδου και καύσωνα, όχι μόνο την οικονομική ζημία επαγγελματιών, επιχειρήσεων και Δήμου, αλλά επίσης τον κίνδυνο υγείας ή ενδεχομένως και ζωής, για ανθρώπους που καλούνται να βιώσουν συνεχείς διακοπές και στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στην υδροδότηση, λόγω της ζημίας που προκαλείται στον δημοτικό εξοπλισμό σε γεωτρήσεις και αντλιοστάσια. Το γεγονός ότι ο Δήμος καλείται να διαχειριστεί την αγανάκτηση των πολιτών για προβλήματα που άλλοι προκαλούν, είναι το λιγότερο. Το εξωφρενικό είναι να δαπανούμε ως Δήμος χιλιάδες ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για την ενίσχυση της ύδρευσης, της αποχέτευσης και του φωτισμού στου οικισμούς μας, αλλά αυτό το έργο να αχρηστεύεται εξ` αιτίας της αδυναμίας του αρμόδιου Δημόσιου φορέα είτε να διαφυλάξει, είτε να ενισχύσει τις αντοχές του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή μας. Και όχι, δεν γίνεται όλα να τα ρίχνουμε στην υπερκατανάλωση. Πλέον έχει εξαντληθεί η υπομονή και των δημοτών μας και του Δήμου. Τις δικαιολογίες ας τις πουν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη και εκείνη ας αποφασίσει.»