Αντιμέτωπη με μία αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού είναι η Κίνα, η οποία αυστηροποίησε τους περιορισμούς στις μετακινήσειςστο εξωτερικό για τους πολίτες της.

Από την άνοιξη του 2020, η Κίνα είχε καταφέρει σχεδόν να εξαλείψει την επιδημία στο έδαφός της επιστρέφοντας στην κανονικότητα, παρά το ότι εμφανίζονταν σποραδικές και πολύ περιορισμένες νέες εστίες κορονοϊού.

Όμως, τις τελευταίες εβδομάδες, κρούσματα τηςΜετάλλαξης Δέλτα έχουν εμφανιστεί, για πρώτη φορά στη Νανκίν, τον Ιούλιο και, στη συνέχεια, σε 18 επαρχίες της χώρας. Όπως δήλωσε ο Λιου Χαϊτάο, αξιωματούχος της υπηρεσίας μετανάστευσης της Κίνας, η χώρα προσωρινά «θα σταματήσει να παρέχει διαβατήριακαι άλλα έγγραφα» απαραίτητα για τις μετακινήσεις στο εξωτερικό. Το μέτρο αφορά μόνο τους Κινέζους πολίτες, διευκρίνισε ο ίδιος.

Η Κίνα ανακοίνωσε 71 εγχώρια κρούσματα covid-19 για την 3η Αυγούστου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον υψηλότερο αριθμό από τις 30 Ιανουαρίου. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξάνεται επί πέντε συνεχείς ημέρες μετά τις 30 Ιουλίου.

Πηγή: ethnos.gr