Πρώτιστο μέλημα για τη δημοτική αρχή Σιθωνίας παραμένει η διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο των συμβαιτκών όσο και των ογκοδών. Η αρμόδια αντιδημαρχία έχει ένα δύσκολο έργο να επιτελέσει καθώς όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δαλδογιάννης, ο πληθυσμός του δήμου πολλαπλασιάζεται το καλοκαίρι τη στιγμή που έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικός εξοπλισμός δεν μπορούν να ακολουθήσουν με τους ίδους ρυθμούς.

Πρόσφατα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο δήμος Σιθωνίας προμηθεύτηκε ένα τρίτο νέο και σύγχρονο απορριμματοφόρο από τον “Φιλόδημο” για να ενισχύσει τον στόλο της καθαριότητας, ο οποίος είναι δυστυχώς πεπαλαιωμένος και χρήζει αναβάθμισης.

“Επιδιώκουμε να υποβάλλουμε προτάσεις όπου μπορούμε για προσωπικό και εξοπλισμό”, επισημαίνει ο κ. Δαλδογιάννης. Φέτος μάλιστα καθυστέρησαν να πάρουν το προσωπικό των 8 μηνών που έφτασε στα τέλη Ιουλίου και προσπαθούσαν να καλύψουν τις ανάγκες με δίμηνες συμβάσεις.

Επιπλέον, προτάσεις έχει υποβάλλει ο δήμος Σιθωνίας για δύο Πράσινα Σημεία στη Σιθωνία και την Τορώνη αντίστοιχα, όπως και για τις Γωνιές ανακύκλωσης ώστε να πάρει μπρος και αυτή η διαδικασία.