Με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ εντάχτηκε στο Α. Τρίτσης το έργο που αφορά παρεμβάσεις αγροτικής οδοποιίας στον δήμο Σιθωνίας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κυπαρίσση Ντέμπλα, το έργο περιλαμβάνει όλες τις κοινότητες του δήμου και πρόκειται να αλλάξει την καθημερινότητα δημοτών και επισκεπτών.

Ένα ακόμη έργο που ήταν πάγιο αίτημα των δημοτών είναι η κατασκευή του πάρκινγκ στον Άγιο Νικόλαο με δυναμικότητα 100 οχημάτων περίπου. “Επίσης για τον Άγιο Νικόλαο έχει συμβασιοποιηθεί η παράεμβαση στο γυμνάσιο λύκειο του χωριού που χρηματοδοτείται από το Φιλοδημος ΙΙ και πόρους του δήμου. Στόχος είναι η βελτίωση συνθηκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς”, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος.

Παρενβάσεις δορμολογούνται και για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος όπως είναι οι βιολογικοί και τα έργα ύδρευσης. Πολύ νωρίς φέτος ο δήμος συνέταξε όλες τις μελέτες για τους βιολογικούς σταθμούς που χρήζουν παρέμβασης. Οι μεγαλύτερες ανάγκες αφορούν τη Νικήτη για την οποία ο δήμαρχος χτυπάει εδώ και καιρό το καμπανάκι του κινδύνου. Για τον λόγο αυτό η μελέτη συντάχτηκε άμεσα και πλέον η αναβάθμιση θα μπορεί να επιτευχθεί με την ένταξη του έργου. “Παράλληλα έχει υποβληθεί πρόταση άνω των 2 εκ. ευρώ για τον βιολογικό της Σάρτης όπου θα δοθεί κι εκεί ουσιαστική λύση στον βιολογικό καθαρισμό”, τόνισε ο κ. Ντέμπλας.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας μίλησε για τη διαχείριση των απορριμμάτων στον δήμο κάνοντας λόγο για διαρκή και αδιάκοπη προσπάθεια ώστε να είναι καθαρός ο δήμος. “Προσπαθούμε να έχουμε έναν στόλο σύγχρονο και ολοκληρωμένο ώστε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες μας”, τόνισε ο κ. Ντέμπλας.