agrotika

Από νωρίς την Πέμπτη και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί οι πρώτες προκαταβολές ύψους €36,5 εκατομμυρίων ευρώ πιστώνονται στους λογαριασμούς Τραπέζης των δικαιούχων αγροτών, της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας και άλλων περιφερειακών ενοτήτων. Τα χρήματα αφορούν ζημιές από παγετό την άνοιξη του 2021.
Η ροή των πληρωμών προκαταβολών θα είναι συνεχής, αφού όσα πορίσματα εκτίμησης ζημιών ολοκληρώνονται και υποβάλλονται από τα Υποκαταστήματα στην Κεντρική Διοίκηση του ΕΛΓΑ θα πληρώνονται αμέσως.
Με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας η Διοίκηση του ΕΛΓΑ, έχει ήδη διαθέσει στα κατά τόπους υποκαταστήματα έκτακτο προσωπικό ενώ έχουν εγκριθεί και υπερωρίες για τους εργαζομένους σε αυτά. Στόχος του ΕΛΓΑ είναι να ολοκληρωθούν οι προκαταβολές μέχρι τις 31.10.2021 και η συνολική καταβολή των αποζημιώσεων έως τις 31.12.2021.

Παράλληλα, με στόχο τον ταχύτερο-κατά το δυνατόν-εντοπισμό των καταστρεπτικών ζημιών, τις οποίες προκάλεσε το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας στις καλλιέργειες, ξεκίνησε και η αξιοποίηση των δορυφορικών εικόνων.