Στην πρόσκληση υποβολής προσφορών για την πρόσληψη νομικού Συμβούλου προχώρησε απο τις 9 Αυγούστου το ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με την διαγωνιστική διαδικασία της ακτής και του κάμπινγκ στο Ποσείδι. Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προχωρήσει στον διαγωνισμό του ακινήτου στις αρχές του 2022. Σύμφωνα με την προκήρυξη για το νομικό σύμβουλο ισχύουν αρχικά τα εξής:

– Οι Υπηρεσίες του Νομικού Συμβούλου θα παρασχεθούν σε δύο διακριτές φάσεις: (α) τη Φάση Προετοιμασίας και (β) τη Φάση Εκτέλεσης.  Κατά τη Φάση Προετοιμασίας, στο αντικείμενο των Υπηρεσιών του Νομικού Συμβούλου θα περιλαμβάνονται ενδεικτικώς, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

2.1.1. Μελέτη και επισκόπηση όλων των διαθέσιμων νομικών και λοιπών στοιχείων, εργασιών και μελετών που έχουν εκπονηθεί αναφορικά με το Ακίνητο, 2.1.2. Μελέτη, αξιολόγηση και εκτίμηση της υφιστάμενης νομικής κατάστασης του Ακινήτου και έκφραση γνώμης επί τυχόν υφιστάμενων νομικών εκκρεμοτήτων, περιορισμών και βαρών, διεκδικήσεων επί εσόδων και απαιτήσεων αναφορικά με την αξιοποίηση του Ακινήτου, 2.1.3. Υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ για την πραγματοποίηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών που σχετίζονται με την ωρίμανση του Ακινήτου, όπως ανακύψει από την έκθεση νομικού ελέγχου. 2.1.4. Παροχή γνώμης από κοινού με τους λοιπούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, για τον σχεδιασμό της στρατηγικής του ΤΑΙΠΕΔ και της δομής της επικείμενης αξιοποίησης του Ακινήτου· ο αριθμός των εναλλακτικών σεναρίων υλοποίησης (structuring papers) τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν για τη Συναλλαγή δεν θα υπερβαίνει τα τρία (3). 2.1.5. Συνεργασία με τους εξειδικευμένους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την έκδοση του ΠΔ ΕΣΧΑΔΑ. 2.1.6. Επικαιροποίηση της υφιστάμενης έκθεσης νομικού ελέγχου που έχει συνταχθεί για το Ακίνητο και συμπλήρωσή της με όποιο επιπλέον στοιχείο κριθεί αναγκαίο.

Πώς περιγράφει το ΤΑΙΠΕΔ το φιλέτο

Για παραθαλάσσιο ακίνητο στη χερσόνησο της Κασσάνδρας σε μικρή απόσταση από τον οικισμό Ποσείδι, κάνει λόγο το ταμείο.  Χωροθετημένο σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους με πλούσια βλάστηση από πευκόδεντρα, κρυστάλλινα νερά και απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα.

Το μέτωπο του ακινήτου στη θάλασσα προβάλλει στην αμμώδη παραλία μήκους 620 μ. που κατά τους θερινούς μήνες καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα.

Στο βόρειο τμήμα του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί εγκαταστάσεις και υποδομές camping.

Η ευρύτερη παριοχή του ακινήτου αποτελεί ένα ελκυστικό προορισμό για τουρισμό και παραθεριστική διαμονή και συγκεντρώνει κατά τους θερινούς μήνες, πλήθος επισκεπτών από τη Θεσσαλονίκη, την υπόλοιπη Ελλάδα και χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων υψηλού επιπέδου και εγκαταστάσεων αναψυχής.

Τοποθεσία

Το ακίνητο απέχει 1 χλμ. από την Καλάνδρα και η προσβασιμότητα του χαρακτηρίζεται πολύ καλή καθώς ο ομώνυμος οικισμός βρίσκεται πλησίον του κεντρικού οδικού άξονα που διασχίζει την χερσόνησο της Κασσάνδρας (Κασσάνδρεια – Φούρκα – Καλάνδρα -Ν.Σκιώνη – Παλιούρι – Κρυοπηγή – Άθυτος – Κασσάνδρεια). Το ακίνητο βρίσκεται 105 χλμ περίπου νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, 95 χλμ του Διεθνούς Αερολιμένα «Μακεδονία» και 70 χλμ περίπου νότια της πόλης του Πολυγύρου. Η ευρύτερη περιοχή της ιδιοκτησίας εξυπηρετείται από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και με καλής συχνότητας δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ του νομού Χαλκιδικής.

Η ακριβής θέση και τα όρια του ακινήτου απεικονίζονται στο χάρτη Google.

Αξιοθέατα & Σημεία Ενδιαφέροντος

  • Αξιοθέατα και Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλονίκης (Λευκός Πύργος, Κάστρα, Καμάρα κ.λπ)
  • Παραλίες Χαλκιδικής
  • Άγιον Όρος
  • Σπήλαιο Πετραλώνων
  • Αρχαιολογικοί Χώροι Βεργίνας και Αμφίπολης

 

Επόμενα βήματα αξιοποίησης

  • Ολοκλήρωση Ωρίμανσης
  • Έγκριση ΕΣΧΑΔΑ
  • Διαγωνισμός

 

Κτιριακές εγκαταστάσεις

Στο χώρο της ιδιοκτησίας υφίστανται κτίσματα του camping, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στο παραθαλάσσιο τμήμα της έκτασης. Eπιπλέον, υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ και τένις, παιδική χαρά, καθώς και εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού.