Μετά τη σχετική εισήγηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Ελ. Αυγενάκη και την απόφαση ένταξης του Υπουργείου Ανάπτυξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ξεκινούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου: «Κατασκευή Γηπέδου Ρίψεων στη Ν. Ηράκλεια». Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 350.000€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.
«Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που έχουμε πλέον στα χέρια μας την απόφαση χρηματοδότησης. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι από άποψη μελετών και αδειοδοτήσεων. Ζήτησα από τους συνεργάτες μου να κινηθούν οι διαδικασίες άμεσα και να μην αφήσουμε καμία μέρα να χαθεί.
Στόχος μας είναι να παραδώσουμε το έργο, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε η ομάδα στίβου του Α.Σ Κένταυρος Ν. Καλλικράτειας, η ομάδα του Γιώργου Μποτσκαρίωβ, η ομάδα των διακρίσεων και των επιτυχιών να έχει επιτέλους τον χώρο που της αξίζει” δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους αθλητές του στίβου: “Εμείς θα είμαστε κοντά σας κι εσείς συνεχίστε να κάνετε αυτό που ξέρετε πολύ καλά: συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους».
Λίγα λόγια για το έργο
Αφορά στη διαμόρφωση και κατασκευή αθλητικού ανοιχτού χώρου ρίψεων (προπονητηρίου) ακοντίου, σφύρας, σφαίρας και δίσκου εντός του Δημοτικού Σταδίου Νέας Ηράκλειας. Το καθαρό εμβαδόν του είναι της τάξεως 7.300m2.
Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο χώρο του προπονητηρίου χωροθετούνται:
• στο βόρειο τμήμα μία (1) βαλβίδα δισκοβολίας, οι εγκαταστάσεις του ακοντισμού με ένα διπλό διάδρομο φοράς και μία (1) βαλβίδα σφυροβολίας,
• στο ανατολικό τμήμα μία (1) βαλβίδα σφαιροβολίας.
Ο χώρος περιμετρικά θα περιφραχθεί με περίφραξη που θα είναι πακτωμένη σε περιμετρικό τοιχίο.
Οι βασικές εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:
1. Εκσκαφή του υπάρχοντος φυσικού εδάφους (φυτικές γαίες), απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής και αντικατάστασής τους με κατάλληλο θραυστό υλικό λατομείου.
2. Διαμόρφωση της εξυγιαντικής στρώσης σε όλη την έκταση του έργου και επαρκώς συμπυκνωμένη.
3. Κατασκευή περιμετρικού τοιχίου από οπλισμένο σκυρόδεμα για την οριοθέτηση του χώρου και στερέωση επί αυτού των κατακόρυφων μεταλλικών σωλήνων στήριξης της περίφραξης από συρματόπλεγμα.
4. Τοποθέτηση περιμετρικής περίφραξης
5. Κατασκευή πόρτας δίφυλλης για την είσοδο/ έξοδο από το χώρο.
6. Κατασκευή 3 βαλβίδων (σφαιροβολίας, σφυροβολίας, δισκοβολίας) και διαδρόμου φοράς ακοντισμού με συνθετικό τάπητα.
7. Τοποθέτηση και χρήση τριών φορητών κλωβών (πέριξ των βαλβίδων της δισκοβολίας, της σφαιροβολίας και της σφυροβολίας) για προστασία των αθλητών.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Ap.np: 91405 ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ Αποφασίζουμε 1. Εγκρίνουμε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021, στη ΣΑΕ-016 των έργων με τα αντίστοιχα οικονομικά τους στοιχεία όπως περινράφονται στον "πίνακα" της απόφασης αυτής."
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "A/A Κωδικός Εργου Ονομασία Προυπολογισμός Πληρωμές Προηγ. ΥΠΟΛΟΙΠΟ Ετήσιες ιστώσεις ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΕΣΠΙΣΤΩΣΕΙΣ PIMHNIAIE 2021 10 20 14 20212E01600021 Κατασκευή χώρου ρίψεων γηπέδου N. Ηράκλειας 350.000,00"