Το Δασαρχείο της Αρ​ναίας επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας στήριξης των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των πολιτών της Χαλκιδικής.

Ο συγκεκριμένος κύκλος επισκέψεων εντάσσεται στον ευρύτερο στόχο της κινητοποίησης όλων, ώστε να καταστεί η πυροπροστασία κεντρικός συλλογικός στόχος. Όπως τονίστηκε από τον Δασάρχη Αρναίας είναι άμεση η ανάγκη ενίσχυσης του Δασαρχείου με προσωπικό, με επιχειρησιακά μέσα και με οικονομικούς πόρους, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να επιτελεί το κρίσιμο έργο του.

Το έργο των Δασαρχείων είναι κομβικό για την πυροπροστασία και για την πρόληψη των πυρκαγιών και ταυτόχρονα είναι κρίσιμο για τον εποικοδομητικό συντονισμό όλων όσων ζουν κι εργάζονται με το δάσος, των δασεργατών, των μελισσοκόμων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των κυνηγών, για την διασφάλιση της προστασίας του. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δασάρχης της Αρναίας σημείωσε ότι χρειάζεται να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, οι υλικοί κι ανθρώπινοι πόροι άμεσα, ώστε να συντηρούνται οι αντιπυρικές ζώνες γύρω από τους οικισμούς και μέσα στο δάσος, να καθαρίζονται οι δασικοί δρόμοι και να καθίσταται εφικτή η έγκαιρη απομάκρυνση της βιομάζας από όπου απαιτείται.

Η Κυριακή Μάλαμα, από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η συντονισμένη πυροπροστασία καθίσταται όρος, κυριολεκτικά, για την επιβίωση της χώρας. Εάν η κυβέρνηση αγνοήσει κι αυτή τη φορά το μήνυμα κι αν δεν διαθέσει κάθε διαθέσιμο πόρο για την προστασία του δάσους, των περιουσιών και των ανθρώπων, τότε η κοινωνία θα κινδυνεύσει να βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες καταστάσεις και του χρόνου. Δεσμεύτηκε, τέλος να συνεχίσει να αναδεικνύει με ένταση τις ανάγκες των δασικών υπηρεσιών και σε επίπεδο Βουλής, αλλά και σε κάθε δημόσια παρέμβασή της.