Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας Αβραάμ Σαλπικτίδης όσον αφορά την έγκριση δημοπράτησης του έργου 12,5 εκ. ευρώ για το λιμάνι του Ν. Μαρμαρά.

“Για μας είναι πάτα πολύ ευχάριστη έκπληξη να τρέχει γρήγορα αυτή η διαδικασία μέσα από την προγραμματική σύμβαση που είχαμε με το Υπουργείο Υποδομών.  Σύντομα θα έχουμε ανάδοχο για να εγκατασταθεί εργολάβος για το έργο”, τόνισε ο κ. Σαλπικτίδης.  Ο ίδιος σημείωσε πως όλα θα γίνουν εντός χρονοδιαγράμματος όπως προβλέπει το ΕΣΠΑ όπόύ εντάχτηκε το έργο και λήγει το 2023.

Παράλληλα τρέχουν τόσο το έργο το Πηγαδάκι της Συκιάς και και τα αλιευτικά καταφύγια σε Νικήτη και Όρμο Παναγίας. “Πλέον μετά και το Πόρτο Κουφό που θα δημοπρατήσουμε, θα είμαστε ο πρώτος δήμος που θα έχει ένα ενιαίο Λιμενικό δίκτυο αναγκαίο για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.  Θα μπορεί ο επισκέπτης με το σκάφος να επισκεφτεί όλες τις περιοχές της Σιθωνίας μέσα σε δέκα ημέρες. Ήταν ένα όραμα και ένας στόχος που θέσαμε από την πρώτη στιγμή με τον Δήμαρχο κ. Ντέμπλα και αυτή τη διοίκηση του Δήμου Σιθωνίας. Θα το διαφημίσουμε σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για να προσελκύσουμε επισκέπτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας που θα επιφέρουν έσοδα στον τόπο”, κατέληξε ο κ. Σαλπικτίδης.