Μεγάλη ευαισθησία και ανταπόκρισή έδειξαν οι πολίτες του δήμου Νέας Προποντίδας στο κάλεσμα για βοήθεια προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας.

Η βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώθηκε σε κάθε κοινότητα του δήμου, ετοιμάζεται και θα ταξιδέψει για την Οινόη της Βοιωτίας την ερχόμενη Δευτέρα, όπου σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας φυλάσσεται σε αποθήκες και στη συνέχεια διανέμεται στους πυρόπληκτους.

Ο δήμος Νέας Προποντίδας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια όπως το κατάστημα MUTT στα Ν. Μουδανιά, το κατάστημα Yolo στη Ν. Καλλικράτεια, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών “Πλεύση”, τους γονείς των παιδιών του Παιδικού Σταθμού “Τα μελισσάκια” και την υπεύθυνη κα Παναγιώτα Κοψιδά, τους εργαζομένους στα καταστήματα “Parera” και ” Νavigli”, τον κ. Γιώργο Κονταξή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο.

Η δημοτική αρχή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε, αλλά δεν επιθυμούσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι μία κυρία προσέφερε τρόφιμα αξίας 750 ευρώ, ένας άλλος κύριος 250 ευρώ και μία άλλη κυρία 200 ευρώ αλλά και δεκάδες ακόμη συμπολίτες μας, που ακόμη κι από το υστέρημά τους, θέλησαν να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή θα ακολουθήσουν αναρτήσεις από τη μεταφορά και την παράδοση, ώστε  να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση ότι δόθηκαν “στα σωστά χέρια” για διαφύλαξη της αξιοπιστίας του δήμου και σεβασμού της προσφοράς των πολιτών.

Επίσης, την Τρίτη με πρωτοβουλία του δήμου και κτηνοτρόφων θα μεταφερθεί μεγάλη ποσότητα ζωοτροφών, που θα παραδοθεί σε κτηνοτρόφους της Εύβοιας.